Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - European Darts Open 2023

Danny Noppert komt tekort en verliest van Nathan Aspinall

Danny Noppert plaatste zich zaterdag met een 6-4 overwinning op Ted Evetts voor de finaledag van de Belgian Darts Open in Wieze. Nathan Aspinall was zondagmiddag zijn tegenstander.

Noppert had het gooien op de bull gewonnen en mocht beginnen aan de partij in de laatste zestien van de Belgian Darts Open. Beide spelers openden echter matig en het was Aspinall die Noppert met een 20-darter zelfs wist te breken. Aspinall wist de break te verzilveren met een 15-darter, waardoor ‘The Freeze’ in de achtervolging moest. Met een 17-darter zette Noppert zich op het scorebord, maar moest de vierde leg toch aan Aspinall laten. Noppert moest zijn Engelse tegenstander ergens zien te breken, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Noppert behield zijn legs met twee keer een 14-darter, terwijl Aspinall een 16-darter tussendoor produceerde.

In leg acht kreeg Noppert dan de kans, maar de bulls-eye werd gemist. Aspinall bleek dodelijk, want na de gemiste dart van de Nederlander, gooide Aspinall de bulls-eye wel vanaf 127. Het bracht de Engelsman op een 5-3 voorsprong en dus op matchpoint. In de negende leg kreeg Aspinall zijn eerste matchdart, maar deze werd gemist. Met een 19-darter bleef Noppert in de wedstrijd. Het was echter niet genoeg. Aspinall begon leg tien en wist deze met een 15-darter te winnen. Met een 6-4 zege plaatste Aspinall zich voor de avondsessie in Wieze.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Danny Noppert: 94,85 / 28,6%
Nathan Aspinall: 91,57 / 37,5%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *