Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - European Darts Open 2023

Danny Noppert met de schrik vrij in Riesa 

In de tweede ronde van het International Darts Open wist Danny Noppert zaterdagmiddag met 6-5 te winnen van de Duitse debutant Liam Maendl-Lawrance. De Nederlander werd redelijk op de proef gesteld, maar wist toch de eindstreep te bereiken. 

Het was aan de 18-jarige Maendl-Lawrance om de wedstrijd af te trappen, maar hij zag de eerste leg in zeventien pijlen naar Noppert gaan. De jonge Duitser pareerde dit door met een 110-finish meteen terug te ‘breaken’. Beide heren zouden vervolgens nog eenmaal een leg van elkaar afsnoepen, waarna Noppert met nóg een break de score optrok tot 3-2. Ditmaal was ‘The Freeze’ ook in staat om zijn eigen leg te behouden en zo wat ruimte tussen de twee spelers te creëren.  

Met een 149-finish bracht de Nederlander zichzelf vervolgens op matchpoint. Meerdere wedstrijdpijlen liet hij even later echter onbenut om 6-2 te winnen, waardoor Maendl-Lawrance de tussenstand kon optrekken tot 5-3. In zestien darts kroop de Duitser daarop nog wat dichterbij, waarna hij met een 12-darter een beslissende leg afdwong.  

Hieraan begon Noppert met een score van slechts 26, waarop hij zich met scores van 121, 140 en 174 naar de dubbel twintig werkte. Hij moest een wedstrijdpijl van Maendl-Lawrance overleven om uiteindelijk zelf de winnende dubbel te vinden: 6-5 voor de Fries. 

Zondag mag hij het opnemen tegen Dirk van Duijvenbode of Gabriel Clemens, die zaterdagavond tegen elkaar zullen spelen. 

Gemiddeldes/dubbelpercentages: 
Danny Noppert: 90.79 / 25.0% 
Liam Maendl-Lawrance: 91.88 / 38.5% 

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *