Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Danny Noppert met eenvoudige zege naar halve finales

Danny Nopppert heeft zich geplaatst voor de halve finales van de UK Open. Hij versloeg in de kwartfinales Damon Heta met 10-5, die een off-day had. Lees er hier meer over.

Noppert prima uit startblokken

Damon Heta begon de wedstrijd, maar het was Danny Noppert die scorend beter begon. Na 12 darts stond Noppert op 62, maar miste vervolgens 8 pijlen op de dubbel. Hierdoor kon Heta alsnog zijn eigen leg houden. Noppert vergat die leg snel en kwam in 16 darts op 1-1. In de derde leg wist Noppert wel de break te plaatsen, met een 13-darter brak hij en verzilverd de break met een 67-finish voor 3-1. De laatste leg voor de pauze ging naar Heta met een belangrijke 88-finish, waardoor terug kwam tot 3-2.

Whitewash sessie voor Noppert

Na de pauze wist Noppert zijn eigen leg te houden in 18 darts. Een leg later plaatste ‘The Freeze’ de tweede break, met een 120-finish kwam hij 5-2 voor. Die voorsprong breidde hij uit naar 8-2, simpelweg omdat Heta scorend erg matig was. Noppert won de laatste drie legs voor de tweede pauze in 19,14 en 11 darts.

Derde sessie

Heta kwam goed uit de pauze. Met een 84-finish in 14 darts produceerde hij zijn beste leg van de wedstrijd. Noppert gooide een leg later een maximale score en kwam met een 13-darter op matchpoint; 9-3. In leg 13 kreeg Noppert al zijn eerste twee matchdarts, maar die werden gemist op dubbel 10. Heta gooide dubbel 16 en bleef zo in de wedstrijd. Een leg later stond Noppert na 12 darts op tops te wachten, maar kreeg geen kans meer. ‘The Heat’ brak met een 107-finish terug naar 9-5. Daar bleef het uiteindelijk bij. Met een 52-finish zorgde Noppert voor de 10-5 overwinning en zijn derde halve finales op een major!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 95,88 / 38,5%
Damon Heta: 88,86 / 38,5%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *