Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Danny Noppert met goed spel langs Clayton in Oostenrijk

Danny Noppert heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de kwartfinales van de Austrian Darts Open. In Graz wist de Fries met duidelijke cijfers te winnen van Jonny Clayton, het werd 6-2. Lees hier meer.

Het was Jonny Clayton die de eerste partij van de middag mocht beginnen. Het was Danny Noppert die uit de startblokken vloog. Met een 10-darter wist hij Clayton meteen te breaken en hield een leg later ook zijn eigen leg via dubbel 16 voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg kreeg Clayton zijn eerste drie pijlen op de dubbel, maar werden allemaal gemist. Noppert profiteerde en plaatste de tweede break door het gooien van dubbel 10. Ook deze break werd verzilverd, met een 56-finish kwam ‘The Freeze’ op een 4-0 voorsprong!

In de vijfde leg produceerde Noppert zijn derde 180’er en kwam met een 14-darter op matchpoint! Ging ‘The Ferret’ dan gewhitewasht worden? Het antwoord was nee, want met een 68-finish brak Clayton terug naar 5-1. Het leek erop dat Noppert het in leg 7 ging afmaken, maar dankzij een geweldige 144-finish wist de Welshmen toch nog zijn eigen leg te houden. Daar bleef het uiteindelijk wel bij, want met een 13-darter maakte Noppert de wedstrijd af. Met een 6-3 overwinning plaatst de Fries zich voor de kwartfinales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 104,28 / 46,2%
Jonny Clayton: 101,02 / 28,6%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *