Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Danny Noppert met hoge finishes langs Gilding

Danny Noppert is door naar de tweede ronde van de Europen Championship in Dortmund. De Fries was met 6-3 te sterk voor Andrew Gilding. Lees hier meer.

Andrew Gilding mocht de derde partij in Dortmund starten, maar liet zich meteen breaken. Gilding miste een 91-finish op de bull om zijn eigen leg te houden, waarna Danny Noppert met een knappe 89-finish meteen de break plaatste. Dit vervolgde de Fries met een 140-finish en had zo snel een verschil gemaakt in de wedstrijd; 2-0. Daarna was het Gilding die met twee knappe finishes (75 en 121) goed reageerde en terug brak naar 2-2. In de vijfde leg leek Noppert meteen weer te gaan breaken, maar miste dit keer te veel op de dubbel. Hierdoor kon de Engelsman de break verzilveren via dubbel 10 en kwam hij voor het eerst op voorsprong.

Daarna maakte Noppert er in 17 darts 3-3 van. In de zevende leg gooiden beide heren een maximale score, Gilding wist die bijna te vervolgen met een 140-finish; dubbel 10 werd gemist. ‘The Freeze’ profiteerde optimaal, na de 180’er gooide hij een 136-finish en had daarmee de broodnodige break in handen; 4-3. Noppert verzilverde, net als in de tweede leg van de wedstrijd, de break en was één leg verwijderd van de tweede ronde. Gilding kreeg de kans om in de wedstrijd te blijven, maar miste 3 pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden. Noppert pakte het cadeautje uit en zorgde via dubbel 6 voor een 6-3 overwinning op ‘Goldfinger’.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 99,09 / 37,5%
Andrew Gilding: 90,98 / 23,1%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *