Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Danny Noppert met nipte zege naar laatste 16

Danny Noppert heeft ook zijn laatste partij in groep B van de Grand Slam of Darts gewonnen. Met een 5-4 zege op Mensur Suljovic bereikt de Fries ongeslagen de laatste 16. Lees hier meer.

Door de 5-3 overwinning van Simon Whitlock op Christian Perez in hun laatste groepsduel had Danny Noppert aan 4 legs genoeg om zich te kwalificeren voor de laatste 16, samen met Whitlock. Mensur Suljovic moest minimaal met 5-0, 5-1 of 5-2 te winnen om zeker te zijn voor kwalificatie en om ‘The Freeze’ uit te schakelen. Bij een 5-3 overwinning voor de Oostenrijker zou de aantal breaks van Noppert, Suljovic en Whitlock in de groepsfase tellen welke twee spelers door zouden gaan naar de laatste 16.

Noppert en Suljovic hielden hun eerste twee legs van de partij. In leg 5 leek Noppert wederom zijn eigen leg te houden, maar miste 4 pijlen op de dubbel. Suljovic strafte dit meteen af en plaatste via dubbel 16 een belangrijke break; 3-2. ‘The Gentle’ kon de break vervolgens niet verzilveren, Noppert gooide tops en zo was de schade snel hersteld. In leg 7 kreeg Noppert twee pijlen op dubbel 16 om zijn plaats bij de laatste 16 te boeken, maar miste. Suljovic stond daar om weer te breaken, via dubbel 7 kwam hij op matchpoint; 4-3. Net als in leg 6 gooide Suljovic een matige eigen leg, waardoor de Fries dankzij een 68-finish meteen terug brak. Hiermee hadden Noppert en Whitlock zich gekwalificeerd in groep B voor de laatste 16. In de beslissende leg produceerde Noppert een 15-darter en bleef daarmee ongeslagen in de groepsfase.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 88,70 / 22,7%
Mensur Suljovic: 86,16 / 57,1%

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *