Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Danny Noppert

Danny Noppert met simpele overwinning naar EK

Zaterdagmiddag werden de eerste 8 tweede ronde partijen van de Gibraltar Darts Trophy afgewerkt. In de derde partij kwam Danny Noppert in actie. Hij nam het op tegen de Zweed Andreas Harrysson. Een ‘must-win’ voor de Fries als hij zich wou plaatsen voor het EK volgende maand. Lees hier hoe de wedstrijd verliep.

Andreas Harrysson begon de derde wedstrijd van de middag, nadat hij vrijdagmiddag Keane Barry versloeg met 6-3. Danny Noppert kwam goed uit de startblokken en plaatste via dubbel 2 meteen de break. Harrysson brak een leg later gelijk terug, nadat Noppert 70 niet van het bord kreeg. Via dubbel 5 werd het 1-1. Noppert bleef rustig doorgooien en dat resulteerde in een derde break op een rij, in 15 darts werd het 2-1 voor de Nederlander. Dit keer wist de Fries wel de break te verzilveren, met een 13-darter nam hij een voorsprong van twee legs.

Harrysson kon Noppert in zijn eigen leg moeilijk bijbenen, waardoor ‘Noppie’ met een 80-finish via tops opnieuw brak en op een 4-1 voorsprong kwam. Deze break werd ook simpel verzilverd, een 108-finish zorgde ervoor dat Noppert op matchpoint kwam. Noppert kreeg in de zevende leg al twee matchdarts, maar die werden gemist. Hierdoor wist de Zweed nog een leg op het scorebord te zetten; 5-2. Daar bleef het ook bij, want met een 58-finish won Noppert met 6-2 en plaatst hij zich voor het EK.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 94,76 / 31,58%
Andreas Harrysson: 85,39 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *