Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Danny Noppert na achterstand naar kwartfinales

Danny Noppert is als enige Nederlander door naar de kwartfinales van de Belgian Darts Open. In een hoogstaande partij werd Joe Cullen met 6-4 verslagen. Lees hier meer.

Danny Noppert mocht de zevende partij van de laatste 16 van start laten gaan, maar scorend begon de Fries niet goed. Hierdoor liet hij Joe Cullen via dubbel 6 meteen breaken. De Engelsman verzilverde de break ook met een 88-finish voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg stond Noppert na 9 pijlen op 81, maar kreeg 81 niet van het bord. Cullen profiteerde opnieuw, dankzij een 94-finish in 11 darts werd Noppert opnieuw gebroken. Deze break werd niet verzilverd, Noppert brak via dubbel 2 meteen terug en kwam zo ook op het scorebord; 3-1. Noppert vervolgde dit in zijn eigen leg met een 10-darter.

Daarna gingen er 2 legs met de darts mee, waaronder ook een 10-darter voor ‘The Rockstar’. In leg 8 brak Noppert terug en kwam met een 14-darter langszij; 4-4. Een leg later pakte ‘The Freeze’ de eerste voorsprong van de partij door dubbel 12 te gooien, nadat Cullen een 91-finish miste op dubbel 16. Noppert begon vervolgens in de leg van Cullen met een maximale score en wist via dubbel 5 alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken; 6-4.

In de kwartfinales treft hij de winnaar van de partij tussen Adrian Lewis en Kim Huybrechts.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 101,65 / 37,5%
Joe Cullen: 102,20 / 40%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *