Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Danny Noppert opent World Grand Prix met zege

De World Grand Prix is om 19:00 uur van start gegaan. Danny Noppert kwam als eerste Nederlander in actie tegen Ryan Searle. Lees hier meer.

De World Grand Prix staat in het teken van dubbel in en dubbel uit in een setformat. In de eerste ronde moet er twee sets gewonnen worden.

Ryan Searle mocht de partij beginnen en opende meteen met zijn tweede pijl op tops. Vervolgens wist Searle een 180’er te gooien om uiteindelijk met een 112-finish zijn eigen leg te houden. Danny Noppert opende zijn eigen leg meteen met dubbel 14, maar miste drie darts op de dubbel om op 1-1 te komen. Searle profiteerde en brak in 13 darts naar 2-0. De Engelsman opende vervolgens zijn eigen leg meteen, terwijl Noppert drie darts op de dubbel miste. Met een 82-finish in 14 darts pakte ‘Heavy Metal’ de eerste set met 3-0!

Danny Noppert kwam sterk uit de pauze, want met twee maximale scores en een 110-finish begon hij goed aan zijn eigen set. Searle begon de tweede leg met 5 missers op de dubbel, waardoor Noppert het voordeel kreeg. Dat voordeel pakte goed uit, want met een 17-darter brak Noppert naar een 2-0 voorsprong in de tweede set. Met een 56-finish verzilverde de Fries de break en won daarmee de tweede set.

De beslissende set werd begonnen door Ryan Searle, die meteen opende met tops en in 17 darts zijn eigen leg hield. Noppert wist met een prachtige 127-finish er 1-1 van te maken in de derde set. Searle begon met 7 missers op tops, waardoor Noppert meteen instapte. Met scores van 100-180-135 en het gooien van dubbel 12 pakte ‘Noppie’ de broodnodige break. De Nederlander opende de vierde leg gelijk met dubbel 14 en pakte in 15 darts alsnog de overwinning met 2-1 (0-3,3-0,3-1) in sets.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 89,01 / 42,86%
Ryan Searle: 82,15 / 66,67%

Image courtesy of FOTO: Tobias Wenzel (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *