Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Danny Noppert - Dutch Darts Masters 2024

Danny Noppert overleeft matchdarts, Veenstra onderuit

Danny Noppert is door naar de laatste 16 van het Belgian Darts Open, maar moest hiervoor wel matchdarts overleven tegen Chris Dobey. Richard Veenstra verloor in een beslissende elfde leg van Ryan Searle.

Gemiste dubbels breken Veenstra op

Richard Veenstra is het niet gelukt om de finaledag van het Belgian Darts Open te bereiken. De Nederlander wist een beslissende leg af te dwingen tegen Ryan Searle, maar uiteindelijk produceerde de Engelsman een 15-darter voor een 6-5 overwinning. De partij stond in het teken van veel breaks en veel gemiste dubbels. Vanaf 1-1 werd er zes keer op rij gebroken voor 4-4, waarbij er veel dubbels werden gemist door beide heren. Zo eindigde Veenstra op een dubbelpercentage van 25% (5/20), terwijl Searle het iets beter deed met 26,1% (6/23).

Ryan Searle: 97,45 / 26,1%
Richard Veenstra: 90,76 / 25%

Noppert overleeft matchdarts tegen Dobey

De eerste vier legs van de partij gingen met de darts mee. In de vijfde leg produceerde Dobey een 14-darter voor de break en verzilverde even later de break ook door zijn eigen leg te houden voor 4-2. Daarna gingen er drie legs met de darts mee. Inmiddels had Dobey toen al twee matchdarts gemist. In leg 10 kreeg ‘Hollywood’ nog vier matchdarts, maar miste opnieuw. Noppert greep zijn kans, raakte tops en mocht zo zelf beginnen aan de beslissende elfde leg. Dobey leek de klap niet meer te boven te komen en dat bleek waar te zijn. Hij gooide weinig triples meer, waardoor de Fries in 14 pijlen toch de partij naar zich toe trok.

Danny Noppert: 99,60 / 42,9%
Chris Dobey: 91,06 / 27,8%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *