Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall vs Danny Noppert - European Darts Matchplay 2023

Danny Noppert passeert Nathan Aspinall in Duitsland 

Danny Noppert heeft zondagmiddag weten te profiteren van de gemiste dubbels van Nathan Aspinall. De Nederlander klopte zijn tegenstander met 6-2 en is door naar de kwartfinale van het International Darts Open in Riesa. 

‘The Asp’ trapte de partij af, maar zag Noppert al direct een leg van hem afsnoepen. Daarop kon ‘The Freeze’ gemiste dubbels van zijn tegenstander benutten om de break te verzilveren. Vervolgens kenden beide heren wat moeilijkheden op de buitenste ring, maar opnieuw was het Noppert die aan het langste eind trok. Hierna kon hij de tussenstand optrekken naar 4-0 door zijn eigen leg veilig te stellen. 

Middels een 11-darter kon Aspinall uiteindelijk een whitewash voorkomen. Niet veel later kwam Noppert met een 78-finish op matchpoint, waarop zijn tegenstander de score op 5-2 bracht. In de leg die daarop volgde konden beiden de dubbels niet direct vinden, maar Noppert hield stand en kwam met een 17-darter over de finishlijn. In de kwartfinale zal hij het opnemen tegen Martin Schindler, die Richard Veenstra versloeg.  

Gemiddeldes/dubbelpercentages:  
Nathan Aspinall: 90,52 / 12,5%  
Danny Noppert: 85,90 / 31,6%   

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *