Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - European Darts Open 2023

Danny Noppert redt het niet en gaat onderuit tegen Nathan Aspinall

Na de overwinningen van Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld en Gian van Veen was Danny Noppert de laatste Nederlander die zondagmiddag in actie kwam in Trier. Hij speelde tegen Nathan Aspinall.

Het was Aspinall die aan het duel mocht beginnen. De Engelsman deed dit prima, want met een 13-darter ging de eerste leg naar ‘The Asp’. Ook Noppert zette zichzelf snel op het scorebord. Met een 14-darter kwam ‘The Freeze’ weer op gelijke hoogte. Ook de derde leg zou geen break opleveren, aangezien Aspinall een knappe 122-finish wist te produceren om op 2-1 te komen. Ook legs vier en vijf zouden met de pijlen mee gaan. Noppert besloot zijn leg met een 14-darter door 93 te finishen, waarna Aspinall zijn leg wist te behouden met een 16-darter via de dubbel 5.

De zesde leg zou dan de eerste break van de partij opleveren. Noppert kreeg 68 niet van het bord, waardoor Aspinall de kans kreeg. De Engelsman profiteerde optimaal, gooide 60 uit en kwam op een 4-2 voorsprong. Lang kon Aspinall echter niet van de break genieten, want Noppert wist meteen terug te breken. Een mooie 121-finish bracht de Fries terug tot 4-3. Ook Noppert wist zijn re-break echter niet te verzilveren. Een knappe bulls-eye vanaf 81 was voor Aspinall voldoende om met een 5-3 voorsprong op matchpoint te komen. Deze derde break op rij werd wel verzilverd. Aspinall gooide een 16-darter en plaatste zich voor de kwartfinales ten koste van Danny Noppert.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Danny Noppert: 103,41 / 60%
Nathan Aspinall: 100,16 / 60%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *