Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - Grand Slam of Darts 2023

Danny Noppert uitgeschakeld op The Masters: Chisnall te sterk 

‘The Freeze’ was in de tweede ronde van The Masters niet in staat om Dave Chisnall te passeren. Zaterdagmiddag won de Engelsman van Danny Noppert, na een start met veel breaks over en weer, met een uitslag van 10-8.  

Dave Chisnall, die vrijdag met een gemiddelde van 109 en een uitslag van 6-1 langs Martin Schindler ging, mocht de partij starten, maar Noppert was in staat meteen een break te forceren. Met een 160-finish kon ‘Chizzy’ echter direct terugslaan in Milton Keynes. Daarop misten beide heren wat dubbels, maar was het ‘The Freeze’ die break nummer drie van de wedstrijd afdwong. Vervolgens wist Chisnall wederom terug te breaken. Hierna snoepte Noppert op zijn beurt weer een leg van zijn tegenstander af om de tussenstand op 3-2 te brengen. 

De Nederlander was nadien de eerste die zijn eigen leg veiligstelde in deze wedstrijd. Zijn Engelse tegenstander kon naderhand eveneens een eigen leg binnenhalen, waarop deze in veertien pijlen de score gelijktrok. Door deze break met een 12-darter te verzilveren, pakte Chisnall vervolgens de koppositie. Na enkele missers op de dubbels, was Noppert in staat 5-5 op het scorebord te doen verschijnen. 

Nadat allebei de spelers in veertien darts hun eigen leg binnenhaalden, gooide Chisnall een 114-finish. De Engelsman strafte daarop een gemiste dubbel van Noppert af en nam twee legs afstand. Door een misrekening kwam Noppert hierna op dubbel drie terecht. Deze raakte hij niet en ook een nieuwe kans bleef onbenut. Daardoor kon Chisnall zich met een 24-darter naar matchpoint werken. Noppert was ondanks de druk in staat om in leven te blijven door zijn eigen leg binnen te halen. In twaalf pijlen wist de Nederlander ook nog te ‘breaken’.

Door in elf pijlen terug te breaken, voorkwam Chisnall echter dat de man uit Joure nog verder kon komen: een overwinning van 10-8 voor de Engelsman. In de kwartfinale mag hij het opnemen tegen Chris Dobey of Michael van Gerwen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:   
Danny Noppert: 94,85 / 32,0 %   
Dave Chisnall: 97,59 / 52,6%     

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *