Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Danny Noppert - European Darts Open 2023

Danny Noppert verblijdt thuispubliek met winstpartij 

Gejuich in Leeuwarden! Publiekslieveling Danny Noppert won zaterdagmiddag op het Dutch Darts Championship met 6-1 van de Letse Madars Razma.  

Het was aan Noppert, de finalist van de vorige editie, om zijn ontmoeting met ‘Razmatazz’ af te trappen en hij wist netjes zijn eigen leg veilig te stellen. Ook Razma haalde een leg binnen, waarna de Let zichzelf naar een positie werkte waarin het mogelijk was om een break te forceren. Hij gooide zijn resterende score van tachtig echter kapot, waardoor Noppert even later alsnog op een voorsprong van 2-1 wist te komen. Middels een 12-darter kon ‘The Freeze’ vervolgens wél de eerste break van de wedstrijd laten opschrijven. In zestien pijlen wist hij deze ook te verzilveren. 

Aan veertien darts had de inwoner van Joure daarop genoeg om nog een break te plaatsen en daarmee op matchpoint te komen. Eenzelfde aantal pijlen bracht hem vervolgens over de finishlijn: een overwinning van 6-1 voor ‘The Freeze’ en dat op Friese bodem. Zondag mag Noppert het in de derde ronde opnemen tegen Daryl Gurney of Nathan Aspinall. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:  
Danny Noppert: 96,06 /  42,9% 
Madars Razma: 89,41 / 25,0% 

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *