Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Owen Bates - PDC World Championship 2024

Danny Noppert verliest van Owen Bates in finishfestijn

Danny Noppert nam het in de eerste avond partij van vandaag op tegen Owen Bates. Bates die gisteren al verrassend won tegen Joe Cullen, verrast vandaag weer met ditmaal een overwinning op Danny Noppert. In een wedstrijd met maar liefst vier 100+ finishes was het de jonge Engelsman die de wedstrijd over de streep trok, en zich plaatste voor de finaledag. Lees hier meer.

De wedstrijd begon meteen met een break, Bates wist te profiteren van de missers van Noppert op de dubbels. In de volgende leg was het niveau nog altijd niet bepaald hoog, ‘The Freeze’ wist terug te breaken mede door een knappe 82 finish. Leg 3 verliep hetzelfde als de eerste twee legs, Noppert kwam als eerste op een finish maar miste maar liefst 5 pijlen op de dubbel. Bates wist weer te profiteren en won de leg in 20 pijlen, 3 breakes op rij. Bates was de eerste die ook zijn break wist te verzilveren, dit deed hij met een finish van 100 in leg 4; 3-1.

De volgende leg ging met weinig moeite naar Noppert in 18 pijlen. Noppert die steeds beter in de wedstrijd kwam wist ook de volgende leg te winnen, dit deed hij met een 164-finish en in 12 pijlen. Ook de leg hierna wist Noppert weer een hoge finish te gooien, ditmaal was het 130 die net zoals de vorige leg met de Bull werd uitgegooid. Ook leg negen ging naar ‘The Freeze’, in 18 pijlen ging deze leg uit. De Nederlander wist de wedstrijd helemaal om te draaien, van 3-1 achter naar 3-5 voor.

Toch wilde Bates nog niet opgeven, ondanks dat Noppert beduidend de betere speler was. Met een 11-darter wist de Engeland weer een leg te winnen na vier verloren legs oprij. Noppert kreeg in de volgende leg 2 matchdarts maar miste ze beide. Dit gaf Bates de mogelijkheid om nogmaals een hoge finish van het bord te gooien wat hij ook deed, met een 118-finish trok hij de wedstrijd weer gelijk; 5-5. Ondanks dat Noppert de laatste leg mocht beginnen liep hij scorend achter op Bates, die ook als eerste op een finish wist te komen. Met zijn derde pijl voor de dubbel wist Owen Bates toch nog te winnen van Danny Noppert met 6-5.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Owen Bates: 85.75 / 54.5%
Danny Noppert: 89.8 / 29.4%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *