Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - Grand Slam of Darts 2023

Danny Noppert verslaat Brendan Dolan en eindigt als groepswinnaar

Danny Noppert ging dinsdagavond op jacht naar de groepswinst op de Grand Slam of Darts. De Fries nam het op tegen de Noord-Ier Brendan Dolan.

De partij werd begonnen door Noppert, maar ‘The Freeze’ wist de leg niet te behouden. Deze ging met een 13-darter naar Dolan, waarna Noppert zich vrij snel herstelde. De tweede leg ging namelijk in 15 darts via dubbel 10 naar de Fries, die de stand hiermee dus weer gelijktrok. Met een 16-darter via de dubbel 9 kwam Noppert op een 2-1 voorsprong, waarna ook de vierde en vijfde leg met de darts meeging. ‘The History Maker’ had hier 18 pijlen voor nodig, terwijl Noppert 64 finishte voor een 15-darter.

De zesde leg zou wél een break opleveren. Dolan kreeg de dubbel niet gegooid en Noppert profiteerde door de dubbel 10 te raken: 4-2 en matchpoint voor de Nederlander. In de zevende leg kreeg Noppert ook matchdarts, maar deze waren niet aan de Fries besteed. Dolan profiteerde van de missers en pakte de leg met een 16-darter. Dolan behield vervolgens zijn leg met een 19-darter, waarna een beslissende leg gegooid moest worden. Noppert mocht deze beginnen en nam snel afstand van zijn tegenstander. Dolan leek terug te komen, maar met een fraaie 124-finish op de bulls-eye sloot Noppert ook zijn derde wedstrijd op de Grand Slam of Darts met een overwinning af.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Danny Noppert: 86,62 / 38,5%
Brendan Dolan: 88,85 . 25%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *