Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - New Zealand Darts Masters 2023

Danny Noppert verslaat taaie Zweed in Hongarije 

Na een wedstrijd van de lange adem is Danny Noppert door naar de derde ronde van de Hungarian Darts Trophy. Zaterdagmiddag ging hij in Boedapest met een uitslag van 6-5 langs de Zweedse Anton Östlund.  

Het was aan Östlund om de partij af te trappen. De Zweed wist vrijdag tijdens zijn debuut op de European Tour aan Vladimir Andersen voorbij te gaan en zijn degelijke vorm had hij nu ook weer meegenomen, want de eerste leg kon hij zich zonder al te veel moeite toe-eigenen.  

Noppert volgde door eveneens zonder al te veel weerstand zijn eigen leg veilig te stellen. Gedurende enige tijd zouden beide heren hun eigen legs blijven binnenhalen, waarbij de Nederlander dat deed met onder meer een 13- en 14-darter.  

De eerste break van de wedstrijd werd geforceerd door Noppert. Hij strafte gemiste dubbels van Östlund af en trok met een 20-darter de score op naar 5-4. Daarop was zijn Zweedse tegenstander echter in staat om in veertien pijlen terug te ‘breaken’ en een allesbeslissende leg af te dwingen. Daarin bleek de meer ervaren speler in staat zijn rug recht te houden. Met een break in eveneens veertien pijlen en een 84-finish kwam ‘The Freeze’ over de eindstreep: 6-5 voor Noppert. In de volgende ronde mag de Fries het opnemen tegen Dirk van Duijvenbode of Scott Williams. 

Gemiddeldes/dubbelpercentages: 
Danny Noppert: 97.63 / 50.0% 
Anton Östlund: 86.57 / 35.7% 

Image courtesy of FOTO: Sylvia Liber (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *