Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - Grand Slam of Darts 2023

Danny Noppert vroegtijdig uitgeschakeld: Scott Williams te sterk

Danny Noppert is verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van het PDC WK. De Fries was niet opgewassen tegen de sterke finishes van Scott Williams, die met 3-0 in sets won. Lees hier meer.

Voor Danny Noppert werd het zijn eerste PDC-wedstrijd sinds de Grand Slam of Darts in november. De Fries besloot de Players Championship Finals over te slaan, vanwege de geboorte van zijn dochtertje. De nummer 7 geplaatste Noppert trof in zijn openingspartij van het WK de Engelsman Scott Williams. Hij rekende in de eerste ronde af met Haruki Muramatsu met 3-1 in sets.

Noppert geeft eerste set weg

De eerste set stond in het teken van veel breaks en 100+ finishes. Het was Williams die de partij begon, maar zag Noppert het duel openen met een 170-finish! Williams antwoordde een leg later gelijk door met een 106-finish terug te breaken. Nadat leg 3 en 4, met een 127-finish in 12 darts van de Engelsman, kwam er een vijfde leg aan te pas. Williams gooide een hele matige eigen leg, waardoor Noppert leek aan de haal de gaan met de set. Echter miste hij drie setdarts op dubbel 8, waardoor Williams met een 80-finish toch de set greep.

Williams verdubbelt voorsprong

Waar in de eerste set er nauwelijks een leg werd gehouden door de speler die de leg begon, was dat wel het geval in de tweede set. Noppert hield zijn eigen leg in 14 en 15 pijlen, terwijl Williams de stand op 2-2 bracht met legs in hetzelfde aantal pijlen (inclusief een 104-finish). In wederom een beslissende leg kreeg ‘The Freeze’ weer setdarts. Dit keer werd er twee keer gemist op dubbel 10, waardoor ‘Shaggy’ via dubbel 8 de set afpakte van Noppert; 2-0 in sets.

Williams schakelt Noppert uit

Williams kwam goed uit de laatste pauze, met een 17-darter hield hij zijn eigen leg. Dit volgde hij op met twee maximale scores om in de leg van Noppert aan te leggen voor een 9-darter. Triple 16 werd geraakt, gevolgd door triple 19, maar uiteindelijk werd dubbel 18 op een haar gemist. Uiteindelijk wist de Engelsman in 12 darts te breaken en kwam daarmee op matchpoint. Noppert moest meteen terugbreaken en deed dat ook, met een 14-darter werd het 2-1. Een beslissende leg kwam er dit keer niet. Williams begon de vierde leg met een 180’er en sloot de wedstrijd af met een knappe 80-finish om met 3-0 (3-2,3-2,3-1) in sets te winnen van de nummer 7 van de wereld.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Scott Williams: 94,01 / 50%
Danny Noppert: 94,13 / 31,3%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *