Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Danny Noppert veegt Van der Voort

Een sterke Danny Noppert heeft Vincent van der Voort uitgeschakeld op de World Grand Prix. Hij opende de legs sterk op de dubbel, hij eindigde sterk op de dubbel en gooide drie 100+ finishes. Vincent van der Voort wist geen vuist te maken en verliest met 3-0 in sets. Lees hier alles over de wedstrijd.

Noppert beter op de openingsdubbel

Het begin van de eerste set was van beiden heren uitstekend. Toch wist Vincent van der Voort dit begin naar zich toe te trekken. Met behulp van een 85-finish en een 15-darter wist hij te breaken, deze break verzilverde hij ook nog eens met een 13-darter. In de eerste set was Noppert wel steeds sneller open dan Van der Voort. Van der Voort deed het vaak met de laatste pijl, terwijl Noppert dit sneller deed. In de derde leg wist Van der Voort zelfs niet te openen in de eerste beurt, in de vierde gebeurde het met de derde en in de vijfde leg mistte Van der Voort weer een hele hand. Hierdoor kon Noppert zich terug in de set werken. Van der Voort kreeg nog wel een pijltje om de set te pakken in de vierde leg, hij mistte op de Bull. Noppert wint zijn eigen set alsnog met 3-2 en pakt zo de voorsprong omdat hij beter opende.

Hoge finishes helpen Noppert verder in het zadel

Danny Noppert stond al met 1-0 in sets voor en dit gaf hem vertrouwen. Vincent van der Voort wist deze set wel sneller te openen en leek zich zo kansen te creëren, maar Noppert gaf de kansen niet weg. In de eerste leg stond Van der Voort keurig te wachten op D20 terwijl Noppert nog op 130 stond. Danny Noppert poetste 130 weg via de Bull en pakte zo het initiatief in deze set. In de tweede leg stond wist Noppert ook nog 101 weg te poetsen en zo kon Van der Voort maar moeilijk grip krijgen. Van der Voort wist nog wel een leg te pakken met een fraaie 87 finish, maar in de vierde leg was Noppert ongrijpbaar. Noppert ging in de laatste leg gelijk open met een 120-score en gooide er ook nog eens een 180-er achteraan. Met een 12-darter wist hij de tweede set met een 3-1 te winnen. Vincent van der Voort had een groot probleem aan Noppert.

Van der Voort mist laatste strohalm

In de derde set bleek Van der Voort niet bij machten om Noppert te breaken. In de eerste leg gooide Noppert nog een mooie 100-finish via twee keer D20, maar daarna zakte Noppert zelf in. Van der Voort wist zijn leg ook te houden en kreeg zelfs twee pijlen om te breken. In deze beurt kreeg Van der voort zes beurten en twee pijlen om te breken, hij deed dit niet en dus ging Noppert er met de derde leg vandoor. Van der Voort mocht nog een leg houden, maar wist ook in de vijfde leg niet te breken. Danny Noppert wint zeer verdiend en speelde twee hele sterke sets.

Gemiddeldes / finishpercentages:
Danny Noppert: 91.24 / 56.3%
Vincent van der Voort: 87.14 / 29.4%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *