Danny Noppert wint eerste PDC titel binnen een jaar

Afgelopen middag werd in het City West Hotel in Dublin de twintigste Players Championship van het seizoen gespeeld. Daarnaast komen we ook te weten welke spelers goed in vorm zijn voordat de World Grand Prix zondag begint. Lees hier meer.

Finalisten
De finale van Players Championship ging tussen Danny Noppert en Ian White. Noppert bereikte zijn allereerste PDC Finale door af te rekenen met Gary Eastwood (6-3), Mark Dudbridge (6-2), Davy van Baelen (6-3), Ricky Evans (6-4), Chris Quantock (6-3) en Rob Cross (6-3). White won dit jaar al twee vloertoernooien en behaalde in Dublin opnieuw de finale. Dit deed hij ten koste van Jimmy Hendriks (6-5), Nathan Aspinall (6-2), Kyle Anderson (6-2), Ron Meulenkamp (6-0), Mensur Suljovic (6-1) en Keegan Brown (6-3).

Finale
De finale werd begonnen door Noppert, omdat hij de bull won. Met een knappe 72-finish hield Noppert zijn eigen leg. Met een prachtige 88-finish wist Noppert te breaken, nadat White een 101-finish miste op tops. White brak terug naar 2-1, maar hield vervolgens niet zijn eigen leg. In de vierde leg miste White 2 darts op de dubbel, Noppert profiteerde door 79 uit te gooien en brak naar 3-1. Met een 13-darter verzilverde de Nederlander de break. Met een 55-finish kwam White terug naar 4-2. White miste de single 18 voor een 122-finish om naar de bull te mogen, Noppert strafte het af en kwam met een 56-finish één leg verwijderd van de titel; 5-2. White hield via een 72-finish zijn eigen leg en kwam terug tot 5-3. Met een prachtige 120-finish brak ‘The Diamond’ terug naar 5-4 en mocht gaan gooien voor 5-5. Het was toch Noppert die met een 75-finish de finale wist binnen te slepen! Wat een prestatie van de Nederlander uit Joure!

Nederlanders
De beste Nederlanders was Danny Noppert, hij won het toernooi! Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp bereikten allebei de laatste 16 waar Kim Huybrechts (6-5) en Ian White (6-0) te sterk waren. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld deden wederom mee, maar verloren verrassend in de eerste ronde. Martin Schindler was met 6-5 te sterk voor de nummer 1 van de wereld, terwijl Ryan Searle met dezelfde cijfers afrekende

9-darter
Peter Hudson wist in de eerste ronde een 9-darter te gooien. Dit deed hij in zijn partij tegen Daryl Gurney, die in leg 4 D12 voor een 9-darter miste. In de leg erna wist Hudson twee keer 180 te gooien en gooide 141 wel uit voor de perfecte leg! Ondanks de 9-darter was Gurney met 6-4 te sterk.