Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Danny Noppert wint zijn eerste partij op WK Darts

Tijdens de eerste wedstrijd van de donderdagavond mocht meteen een Nederlander aan de oche gaan staan. Danny Noppert speelde zijn eerste WK-wedstrijd tegen Jason Heaver.

Gemiste dubbels breken Noppert op

De als achttiende geplaatste Danny Noppert begon zijn WK dus tegen Jason Heaver en mocht de partij ook beginnen. Ondanks dat Noppert de partij begon met een 180-score, werd de Nederlander wel met een 16-darter meteen gebroken. Noppert kreeg Heaver niet onder druk in de tweede leg, waardoor “Tsunami” de break verzilverde. In leg 3 was het dan wel raak voor Noppert. De dubbel 8 werd geraakt en zijn eerste leg van dit WK was een feit. Noppert moest Heaver ergens zien te breken en kreeg hier in leg 4 ook 2 pijlen voor. Deze werden echter gemist waarna Heaver terug mocht komen voor de set. De dubbel 18 werd geraakt waardoor, toch wel vrij verrassend, de eerste set werd gewonnen door Jason Heaver.

Noppert stelt orde op zaken

De tweede set werd door Heaver begonnen en de Engelsman kreeg 1 pijl vanaf 126 om de leg te behouden. Deze werd gemist, waarna Noppert profiteerde en op een 1-0 voorsprong kwam. De break werd verzilverd door “The Freeze” via dubbel 10. Heaver deed nog wel wat terug door de derde leg in 19 darts te finishen, maar de Engelsman kon niet voorkomen dat Noppert de set naar zich toe trok. In de vierde leg liep Noppert vrij snel weg bij Heaver en met een 12-darter vanaf 104 ging de tweede set naar Danny Noppert.

Zakelijke overwinning

Nadat Noppert de stand gelijk had getrokken, mocht hij de derde set beginnen. Het kostte de Fries de nodige moeite op de dubbel, maar de dubbel 10 werd gevonden en de leg werd met een 22-darter gewonnen. Heaver kreeg in de tweede leg de kans om zijn eigen leg te behouden, maar miste eerst de dubbel 7 aan de binnenkant en later gooide hij zich dood vanaf 7. Noppert profiteerde en wist Heaver te breken met een 17-darter. Noppert had beet in deze set en zette zijn tegenstander in leg 3 meteen onder druk. Met 3 beurten van 2 trippels was Noppert weg en kon zo vrij eenvoudig richting setwinst. Met een 13-darter via tops pakte Noppert de derde set.

Heaver begon de vierde set, maar zag de 2 pijlen die hij kreeg op dubbel 6 mis gaan. Noppert profiteerde optimaal, gooide 71 met 2 pijlen uit en zorgde meteen voor de break in de set. Noppert wist de break te verzilveren door de dubbel 4 te raken en de Fries kwam op matchpoint. Heaver begon de derde leg en deed dit met verve. Met een keurige 14-darter ging de leg naar “Tsunami.” Toch bleek dit uitstel van executie te zijn. Noppert gooide zich in de laatste leg met een 18-darter naar de derde ronde van het WK.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Danny Noppert: 88,42 / 27,8%
Jason Heaver: 85,19 / 38,5%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *