Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Danny Noppert zonder moeite langs Steve Beaton

De laatste Nederlander die vandaag aan de oche mocht verschijnen was de Fries Danny Noppert. Om de laatste 32 van de Players Championship Finals te bereiken moest hij zien af te rekenen met de ervaren Steve Beaton.

Sessie 1

Danny Noppert mocht de wedstrijd beginnen en in de eerste leg kon hij vrij eenvoudig naar een dubbel heen werken. Een 74 finish werd gemist, maar in de daaropvolgende beurt werd de dubbel 20 wel gevonden: 1-0. In een gelijkopgaande tweede leg was het de wegzetbeurt van Noppert die het verschil leek te maken. Beaton kon niet uit vanaf 162, waarna Noppert de break plaatste met een 14-darter door 66 te finishen. De break werd verzilverd na een heel sterke leg van de Fries. Met een 15-darter kwam Noppert op een 3-0 voorsprong. Ook in leg 4 was Noppert betere speler. Met Beaton nog niet op een finish produceerde Noppert een 15-darter en kwam “Noppie” op een 4-0 voorsprong. In de vijfde leg was Beaton goed op weg om de re-break te plaatsen. Dit gebeurde ook nadat Beaton de dubbel 20 had geraakt en de achterstand wist terug te brengen tot 1-4.

Noppert leek niet van slag en ook hij wist meteen de break ongedaan te maken. Met een 13-darter kwam Noppert 5-1 voor en stond hij met 1 been in de volgende ronde. Noppert mocht de zevende leg beginnen en deze leg zou hem ook de overwinning opleveren. Vanaf 76 kreeg Noppert zijn eerste 2 matchdarts en via de dubbel 4 plaatste Noppert zich voor een confrontatie met Mervyn King in de laatste 32 van de Players Championship Finals!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Danny Noppert: 100,07 / 42,86%
Steve Beaton: 92,99 / 100%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *