Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny van Trijp

Danny van Trijp over stroeve start op tour: ‘Ik heb veel wedstrijden 6-5 verloren’

Danny van Trijp wist zich vorig jaar via de Challenge Tour te belonen met een tourkaart. Na een half jaar is hij nog niet zo succesvol, als hij had gedacht. Darts Actueel sprak met de Nederlander.

Danny van Trijp heeft na het spelen van 16 Players Championships in totaal slechts 2750 pond verdiend in het eerste half jaar, wat hem op dit moment op plaats 148 op de wereldranglijst brengt. “Mijn gemiddeldes zijn ten opzichte van vorig jaar wel flink gestegen, maar ik heb veel wedstrijden met 6-5 verloren. Daarnaast heb ik ook ongeveer 3 wedstrijden verloren waarin ik een gemiddelde van boven de 100 noteerde. Mentaal moet je daar goed mee omgaan en ik denk dat ik dat wel kan.”

Beperkingen

Het bezitten van een tourkaart beperkt ook de opties die Van Trijp heeft om zijn niveau te verbeteren en in wedstrijdritme te blijven, legt hij uit aan Darts Actueel.“Vorig jaar heb ik Challenge Tour gegooid, zat ik in het Nederlands Team en kon ik WDF-toernooien gooien zoals de Dutch Open. Dit jaar ben beperkt tot al die dingen en dan is het heel weinig gooien.”

“Qua niveau loop ik daar niet echt tegenaan. Mijn gemiddeldes zijn niet slecht, maar het kan ook wel beter. We zijn pas een half jaar onderweg, dus er kan nog van alles gebeuren. Ik had alleen niet verwacht dat ik op dit moment zo laag op de ranglijst zou staan“, aldus Van Trijp die had verwacht wel iets hoger te staan op de wereldranglijst na zes maanden.

Cruciale momenten

Tot zover heeft de Nederlander 33 wedstrijden op de tour gespeeld in 2023, daarvan wist hij er slechts zes van te winnen. Van de 27 verloren wedstrijden, werd er zes keer met 6-5 verloren en vijf keer met 6-4. Op belangrijke momenten presteert Van Trijp nog niet zoals gewenst. “Op de cruciale momenten sta ik er op dit moment nog niet. Neem bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Joe Cullen, waarin ik met 5-1 voor stond. Dat mag eigenlijk niet meer uit handen gegeven worden, maar uiteindelijk is dat wel gebeurd.

Ik weet niet precies hoe dat komt, want ik was niet nerveus. Misschien dacht ik dat de wedstrijd al gewonnen was, maar het is tot de zes legs en niet tot de vijf legs. Daar gaat het meestal mis, misschien ben ik het Challenge Tour-format gewend. Even op je bek gaan, maar als ik zo blijf gooien, komt het wel goed, hoop ik“, sluit Van Trijp die beseft dat er nog voldoende tijd is om wedstrijden te winnen en zijn tourkaart aan het einde van 2024 te behouden.

Bekijk hieronder het complete interview terug.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Danny van Trijp over stroeve start op tour: ‘Ik heb veel wedstrijden 6-5 verloren’