Dappere Wattimena verliest in thriller van Anderson

Een stunt lijkt in de lucht Jermaine Wattimena gooit de wedstrijd van zijn leven maar met het zicht op de finish blijkt Gary Anderson te sterk. Wattimena krijgt een match darts op de bull, maar mist net. Daarna daarna was Anderson toch de koelste en gooide met dubbel 2 in de tie brak de wedstrijd naar zich toe. Wattimena begint de wedstrijd fantastisch onder andere met een 142 finish wint hij de eerste set.

Daarna was Anderson aan de beurt de Schot toonde zijn klasse en kwam in snel tempo op een 3-1 voorsprong op sets. Terwijl niemand meer een kans gaf voor Wattimena kwam hij sterk terug, met een 100 finish en daarna een 11 darts leg, kwam hij zomaar terug tot 3-3 in sets. Gezegd moet worden dat Anderson wel 5 match darts had gemist in de vierde set.  In de beslissende set kwam Anderson op een 2-0 voorsprong, maar Wattimena komt weer knap terug tot 2-2 en krijgt een match dart op 3-2. op 170 gooit hij 2 keer trippel 20 maar mist de bul, Anderson gooit de leg wel uit en wint uiteindelijk de tie break met 5-3.

Ryan Searle-William O’Connor
De Engelsman Ryan Searle bereikt de laatste 16 door een schijnbaar eenvoudige 4-1 overwinning op de Ier William O’Connor. “Magpie” zoals de bijnaam van de Ier is begint goed aan de wedstrijd, in de derde leg van de eerste set brak hij Searle en wist de eerste set met 3-1 te winnen. Searle, die weggelopen lijkt uit de jaren 80 serie “The Young Ones” deed echter inde tweet set hetzelfde en trok ook met 3-1 de set naar zich toe. O”Connor kreeg zowel in de tweede ste als de derde kansen genoeg om de Engelsman uit te schakelen, maar hij mist teveel dubbels. Searle blijkt koeler en met een dubbel 8 wint hij de derde ste en met een dubbel 20 de derde. De Ier is aangeslagen en na een 2-0 voorsprong kan Searle het afmaken met en 133 finish. Hij mist de dubbel 8, maar in de volgende beurt bereikt Searle, die eerder Mensur Suljovic uitschakelde, de laatste 16.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)