Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Darius Labanauskas wint PDC N&B titel in Finland

Zaterdag is de PDC Nordic & Baltic Tour verder gegaan in Finland. Er staan twee Pro Tours dit weekend op het programma, waarvan er één zaterdagmiddag werd afgewerkt. Darius Labanauskas pakte de titel door Marko Kantele in de finale met 6-3 te verslaan. Lees hier meer.

De derde Pro Tour van het jaar werd gestart met 62 spelers. Hierdoor kregen de nummers 1 en 2 van de ranglijst een bye naar de tweede ronde, Vladimir Andersen en Madars Razma waren de gelukkigen. Het geluk was er niet voor de geplaatste IJslander Matthías Örn Friðriksson, hij verloor in de eerste partij van Johan Engström in een beslissende leg. In dezelfde ronde moesten we ook afscheid nemen van Andreas Toft Jørgensen.

Veel verrassingen bleven vervolgens uit, tot bij de laatste 16. Dit werd het eindstation voor twee tourkaarthouders. Madars Razma verloor met 6-4 van Marko Kantele, terwijl Vladimir Andersen zich met 6-3 moest erkennen in Jani Keskinarkaus. Beide spelers wisten daarna ook de halve finales te bereiken. De andere twee halve finalisten werden Darius Labanauskas en Daniel Larsson.

Kantele wist in een beslissende leg te winnen van Larsson, die zelf één matchdart miste. In de andere halve finale had Labanauskas weinig moeite met de Keskinarkaus, met een 6-1 overwinning bereikte hij zijn tweede finale van het jaar.

Labanauskas kwam al snel op een ruime voorsprong in de finale. Hij wist de vier van de eerste 5 legs te winnen, met o.a. finishes van 70 en 124. In de zesde leg hadden beide heren double-trouble, maar was het Kantele die terug wist te breaken naar 4-2. De Fin hield vervolgens ook zijn eigen leg, waardoor het verschil nog maar één leg was. Kantele kon de wedstrijd niet in evenwicht brengen, met een 62-finish kwam de Litouwer op matchpoint; 5-3. Een leg later maakte Labanauskas het meteen af, met een 171-score en een 58-finish verzekerde ‘Lucky D’ zich voor zijn eerste titel van 2022.

Uitslagen

Kwartfinales
Jani Keskinarkaus 6-2 Ulf Ceder
Darius Labanauskas 6-1 Nauris Gleglu
Marko Kantele 6-4 Hannu Suominen
Daniel Larsson 6-2 Johan Engström

Halve finales
Darius Labanauskas 6-1 Jani Keskinarkaus
Marko Kantele 6-5 Daniel Larsson

Finale
Darius Labanauskas 6-4 Marko Kantele

Order of Merit

Door zijn titel heeft Darius Labanauskas de koppositie van de ranglijst overgenomen van Vladimir Andersen, die nu volgt met een achterstand van 400. Na 10 toernooien plaatst de top 2 zich voor het WK.

Na dit weekend wordt ook het PDC Nordic Darts Masters (10-11 Juni) deelnemersveld bekend gemaakt. Naast de drie tourkaarthouders (Labanauskas, Razma en Andersen) en Daniel Larsson plaatsen de twee beste Denen, de beste IJslander en de beste Fin van de PDC Nordic & Baltic Tour Order of Merit zich voor dit evenement.

  1. Darius Labanauskas 1925
  2. Vladimir Andersen 1525
  3. Madars Razma 1450
  4. Daniel Larsson 1200
  5. Marko Kantele 850
  6. Benjamin Drue Reus 725
  7. Ricky Nauman 500
  8. Brian Løkken 450
Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *