Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Daryl Gurney langs Evans, Lennon schakelt Razma uit

Op de tweede dag van het WK kwamen onder meer twee Nederlanders in actie. Chris Landman mocht in de middag aantreden tegen Scott Mitchell. Lees hier alles de overige partijen van de middagsessie.

Steve Lennon vs Madars Razma

De eerste partij van de middag ging tussen twee mannen die al vaker op een WK stonden. Beide heren kwamen nooit verder dan ronde twee. Lennon mocht de wedstrijd beginnen en deed dat best behoorlijk. Beide mannen haalden een prima niveau in set 1, waarbij de Ier net wat daadkrachtiger was en de set won met 3-1. Onder meer een 120-finish was zijn aandeel.

De Let Madars Razma wist wat hem te doen stond in set twee. Beide mannen haalden een hoog niveau in set twee. Nadat Razma op 2-1 was gekomen, mistte Lennon drie pijlen op de dubbel. ‘Razmatazzz’ strafte dit af met een mooie 80-finish om zo de stand weer gelijk te brengen in sets: 1-1.

Set drie bleek een cruciale set te zijn. Lennon mocht deze set beginnen en hield zijn eigen leg. Razma deed dat ook mede door een prachtige 128-finish op de bull. Een beslissende vijfde leg was het gevolg van deze spannende set die Lennon ternauwernood naar zich toe trok via het gekkenhuis: 2-1. Ook in set vier was Lennon net even wat scherper op de momenten waar het om ging. Net als in set drie ging deze set ook naar een beslissende vijfde leg. Lennon kreeg nog wat zenuwen in de laatste leg. Mistte drie matchdarts en gooide zelfs een grote 17 buiten het bord. Maar op zijn vierde matchdart was het toch raak en kan de Ier zich gaan opmaken voor een tweede ronde tegen de Pool Ratajski.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Steve Lennon: 93,22 / 35,70%
Madars Razma: 94,11 / 50%

Chas Barstow vs John Norman Jnr

In de tweede partijen kwamen twee spelers zonder een tourkaart in actie, de Engelse Chas Barstow en de Canadees John Norman Jnr. Norman Jnr mocht de partij beginnen, maar leverde meteen zijn eigen leg in door drie pijlen op de dubbel te missen. Barstow verzilverde een leg later de break met een knappe 88-finish. In de derde leg hadden beide heren veel moeite met de dubbels, maar uiteindelijk wist Norman Jnr dit keer wel zijn eigen leg te houden. Daar bleef het ook bij in deze set, want met een prachtige 103-finish pakte Barstow de set af van Norman Jnr.

In de tweede set had de Canadees helemaal niks in te brengen. Barstow won de set met 3-0 door een gemiddelde van 110 neer te zetten. De Engelsman won de set in 12,14 en in 15 darts. In de derde leg gooide Barstow zijn tweede 100+ finish; 102!

Na de tweede pauze kreeg Barstow meteen drie pijlen op tops om te breaken, maar werden gemist. Hierdoor hield Norman Jnr met ene 60-finish zijn eigen leg. Een leg later wist de Canadees wel te breaken, met een knappe 62-finish kwam hij 2-0 voor in de derde set. Toch gaf Barstow de set niet zo maar op, met een 68-finish via de bull brak Barstow meteen terug naar 2-1. Barstow verzilverde de break vervolgens niet, met een 13-darter won Norman Jnr zijn eigen set en kwam zo terug tot 2-1 in sets. Barstow vergat die set snel en begon erg goed aan de vierde set, hij won de eerste twee legs met o.a. een 96-finish. In de derde leg kreeg de Engelsman zijn eerste matchdarts, maar twee pijlen op de dubbel 10 werd niet geraakt. Zo brak Norman Jnr via dubbel 6 terug en kwam met een 65-finish op gelijke hoogte. Kon de ex-tourkaarthouder er ook 2-2 in sets van maken? Het antwoord was, nee. Barstow gooide een erg goede laatste leg en verzekerde in 13 darts zijn plaats in de tweede ronde (3-1,3-0,2-3,3-2). Aankomende zaterdagavond zal hij het opnemen tegen Michael van Gerwen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Chas Barstow: 93,02 / 35,70%
John Norman Jnr: 86,54 / 28,60%

Daryl Gurney vs Ricky Evans

De middag werd afgerond met een tweede ronde partij tussen Daryl Gurney en Ricky Evans, die vrijdagavond eenvoudig met 3-0 won van Nitin Kumar. Gurney begon de wedstrijd, maar begon erg zwak. Hij liet zich namelijk meteen breaken door Evans met een 47-finish. Toch maakte Gurney dit een leg later meteen ongedaan door 80 uit te gooien. In de derde leg leek de Noord-Ier de break te verzilveren, maar miste drie pijlen op de dubbel. Evans plaatste de derde break op een rij door een hele knappe 146-finish uit te gooien. Een setdart kreeg de Engelsman niet in leg 4, Gurney brak net als in leg 2 meteen terug, dit keer deed hij het in 13 darts. In de beslissende leg van set één miste Gurney een 68-finish voor de set, Evans profiteerde optimaal en pakte met ene 72-finish de eerste set.

In de tweede set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg miste Evans één pijl op dubbel 16 voor een 68-finish en een 2-1 voorsprong, waarna Gurney met een 64-finish brak en de voorsprong pakte. Toch kreeg Evans nog een kans om de break meteen ongedaan te maken, maar hij miste twee pijlen op de dubbel. Gurney bleef koel en kwam via dubbel 5 op 1-1 in sets.

Na de tweede en laatste pauze gingen er weer drie legs met de darts mee. In leg 4 haalde Gurney de set naar zich toe door met een 15-darter de set met 3-1 in legs te winnen. In de vierde set werd het toch weer erg spannend. In de eerste leg leek Gurney meteen de genadeklap hebben uitgedeeld met een 107-finish voor de break. Toch vocht Evans zich knap terug. Met een 71-finish brak ‘Rapid’ meteen terug en hield met een 15-darter zijn eigen leg voor een 2-1 voorsprong. Een matige leg volgde vervolgens voor Evans, waardoor Gurney eenvoudig langszij kwam; 2-2. In de beslissende leg kreeg Evans de kans voor 2-2 in sets, hij kreeg 4 pijlen op de dubbel. Twee pijlen op dubbel 18 en twee pijlen op dubbel 9 werden gemist, waardoor Gurney de kans kreeg op de overwinning. ‘Superchin’ gooide met zijn laatste pijl tops en zo wordt hij de tweede speler in de derde ronde. Gurney verslaat Evans met 3-1 (2-3,3-1,3-1,3-2) in sets!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *