Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Daryl Gurney

Daryl Gurney pakt belangrijke punten tegen Aspinall

Nathan Aspinall mochten het tijdens de tweede wedstrijd van de avond tegen elkaar opnemen. Aspinall wist gisterenavond zijn partij te winnen van Price en ook Gurney wist de eerste avond met winst af te sluiten. Vanavond mochten ze het tegen elkaar opnemen. 

Gurney blijft bij

Nathan Aspinall mocht de wedstrijd beginnen en liep meteen scorend weg bij Gurney. Hij zette zichzelf op 62, terwijl Gurney op ruime achterstand stond. De dubbel 16 werd in eerste instantie gemist, maar met zijn tweede pijl geraakt: 1-0 voor “The Asp.” De tweede leg ging gelijk op, met beide mannen op een finish van net boven de 100. Beide spelers wisten geen trippel te vinden met hun eerste 2 darts en zodoende was de finish weg. Gurney mocht gaan aanleggen vanaf 70, wat “Superchin” niet geweldig deed. Echter liet Aspinall de kans om te breken liggen, waarna Gurney vanaf 43 wel voor de gelijkmaker zorgde. Aspinall leek in de problemen te komen in “zijn” derde leg, maar wist zichzelf knap te herstellen. Vanaf 82 begon de Engelsman met een bulls-eye, welke werd gevolgd door de dubbel 16. Beide spelers wisten tijdens de vierde leg een 180 te gooien en ook het einde zou spectaculair zijn. Met een 144 finish ging de leg met een 12-darter naar Daryl Gurney. Ook leg 5 ging met de darts mee. Aspinall zette zichzelf na 12 pijlen keurig op de dubbel 8. Met een 15 darter ging deze leg dan ook naar de Engelsman. Aspinall leek door te drukken in de leg van Gurney, maar de Noord-Ier bleef ijzig koel. Vanaf 68 kreeg Gurney 1 kans om de leg te redden vanaf 68 en met een 15-darter ging de leg dan ook naar hem.

Een break blijkt genoeg

Aspinall leek zichzelf met redelijk gemak weer op voorsprong te zetten, maar hij wist deze leg de dubbel maar niet te vinden. Vanaf 60 wist Gurney gretig te profiteren en de break voorsprong te pakken. Aspinall zijn gemiddelde was inmiddels gezakt tot onder de 100, wat grotendeels te maken had met de gemiste dubbels van Aspinall. Gurney wist in leg 8 een ruime voorsprong te nemen en via de dubbel 6 de leg te pakken met een 17-darter. Aspinall opende zijn leg met zijn vierde 180 score van de partij, maar ook Gurney gooide een maximale score. In de leg van Aspinall was het Gurney die na 9 darts de dubbel 16 overliet. Toch ging de leg naar Aspinall via een 96 finish en een 12-darter. Gurney bleef echter het initiatief houden in de wedstrijd, want ook leg 10 zou met de pijlen mee gaan. Met een 15-darter wist Gurney zijn eerste wedstrijdpunt binnen te slepen. Aspinall zou leg 11 redelijk eenvoudig winnen, maar het was Gurney die de wedstrijd heel professioneel uitspeelde. Hij mocht de twaalfde leg zelf beginnen en deze behouden voor de overwinning. Met een 15-darter pakte Gurney de broodnodige punten in de strijd tegen degradatie!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Daryl Gurney: 97,95 / 63,64%
Nathan Aspinall: 103,01 / 35,71

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *