Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dave Chisnall - Hungarian Darts Trophy 2023

Dave Chisnall behoudt vorm: wint ook in Barnsley

Dave Chisnall heeft donderdagmiddag Players Championship 23 op zijn naam geschreven. In Barnsley versloeg hij opnieuw Luke Humphries, terwijl Christian Kist opnieuw sterk speelde. Lees hier meer.

Op weg naar de finale was Chisnall te sterk voor Tony Martinez (6-2), Jim Williams (6-5), Richard Veenstra (6-1), Stephen Burton (6-3), Brendan Dolan (6-0) en Christian Kist (7-6). Tegen Williams moest Chisnall terug komen van een 4-0 achterstand en overleefde daarnaast nog eens meerdere matchdarts tegen de Welshmen.

Finale

In de finale stonden de nummers 1 en 2 van de plaatsinglijst in de finale, een herhaling van de finale van de Hungarian Darts Trophy afgelopen weekend. Chisnall begon als sterkste aan de finale. Met een 11-darter hield hij zijn eigen leg, waarna hij Humphries met een 114-finish wist te breaken. Dit volgde hij op met een 15-darter om de break te verzilveren en had zo al snel het verschil gemaakt. In de vierde leg leek Humphries op het scorebord te komen, maar miste twee pijlen op de dubbel. Hierdoor kon Chisnall via dubbel 18 de tweede break plaatsen. Deze break kon Chisnall niet verzilveren, met een 14-darter brak Humphries meteen terug en kwam zo op het scorebord; 4-1.

Lang kon Humphries niet genieten van de breaken, een leg later werd hij meteen teruggebroken door Chisnall met een 93-finish (met twee keer dubbel 18), die daarna ook zijn eigen leg hield voor 6-1. De overige legs gingen allemaal met de darts mee, waardoor ‘Chizzy’ met twee 180’ers en via dubbel 5 de finale met 8-3 naar zich toe trok. Een tweede titel binnen een week voor de Engelsman!

Christian Kist

Christian Kist had net als woensdag een geweldige dag in Barnsley. Met overwinningen op onder meer Mike de Decker (6-5), Martin Schindler (6-4), Martin Lukeman (6-4, 105 gemiddeld) en Ricardo Pietreczko (6-3, 109 gemiddeld) bereikte hij de halve finales. Hierin moest hij zich in een beslissende leg erkennen in Dave Chisnall, die twee maximale scores gooide in de decider. Hiermee lijkt Kist zijn WK-deelname te hebben veiliggesteld. Richard Veenstra, Owen Roelofs, Dirk van Duijvenbode en Michael van Gerwen moesten het doen met een plaats bij de laatste 32.

Uitslagen

Kwartfinales
Dave Chisnall 6-0 Brendan Dolan
Christian Kist 6-3 Ricardo Pietreczko
Luke Humphries 6-3 Jonny Clayton
Gary Anderson 6-1 Chris Dobey

Halve finales
Dave Chisnall 7-6 Christian Kist
Luke Humphries 7-4 Gary Anderson

Finale
Dave Chisnall 8-3 Luke Humphries

Image courtesy of FOTO: Nándor Vörös (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *