Dave Chisnall bereikt halve finale World Grand Prix

In de tweede kwartfinale van deze World Grand Prix nam debutant Nathan Aspinall het op tegen Dave Chisnall. De twee heren staan gelijk in de head-to-head stand met 3-3. Dit beloofde dus een spannend duel te worden . Lees hier het volledige wedstrijdverloop.

Beide heren starten direct goed door hun openingsdubbel snel te gooien, maar Chizzy gooide met zijn eerste poging tops uit. Hierna weet Chizzy direct te openen met 120 en af te maken met 90. Zijn reeks ging niet door in de derde leg, Nathan brak terug. In leg 4 vond Dave Chisnall de openingsdubbel opeens niet zo makkelijk meer. Aspinall maakte er gebruik er kwam terug naar 2-2 door uiteindelijk dubbel 1 te raken. In de beslissende vijfde leg gaat het nek aan nek, na wat missers aan beide kanten raakt Chizzy dubbel 8 en wint de eerste set! 1-0 voor Chisnall.

Een knappe 14 darter bracht Aspinall snel op voorsprong in de tweede set. Vervolgens maakte Chisnall via tops de score weer gelijk. Chizzy brak in slechts 12 darts en kwam weer op voorsprong in de tweede set. En door ook in 14 darts dubbel 18 te raken ging deze kwalitatief hoge set met 3-1 naar Dave Chisnall. 2-0.

De eerste twee legs in deze derde set opende Chizzy zijn score met 160, maar de stand werd toch 1-1. In leg drie miste Chisnall net tops voor een 82 finish, maar Aspinall kon zijn 170 niet op nul brengen. Chizzy raakte wel dubbel 10 en is nu maar 1 leg verwijderd van de halve finale. Maar zo ver leek het nog niet te zijn want Nathan gooide de leg uit met Chisnall nog op 225 punten. In de laatste leg van de derde set miste Aspinall 2 darts om de match levend te houden maar miste. Vervolgens miste Chisnall er 2 om de wedstrijd te winnen. Nathan Aspinall wint de set via dubbel 10 en overleefd twee match darts. 2-1.

Dankzij het engeltje op de schouder van Nathan Aspinall begonnen de heren weer op 0-0 aan de vierde set. Aspinall mocht de eerste leg beginnen maar wint hem niet. Via 45 stal Chizzy leg één en via een 33 finish verdubbelde hij zijn voorsprong en kwam hij weer op match point. In de derde leg bouwt Aspinall een voorsprong in de leg op door gemiste openingsdubbels aan de kant van Dave Chisnall, maar een 180 van Chizzy brengt hem volledig terug. Het mocht niet baten, Nathan Aspinall gooide 80 uit en maakte 2-1. De vierde leg van de vierde set werd de laatste die Aspinall zou gooien deze World Grand Prix. Chisnall kreeg vier match darts en raakte zijn derde in de dubbel 16. Dave Chisnall verslaat Nathan Aspinall met 3-1.

Wedstrijdgemiddeldes:
Dave Chisnall 90.00
Nathan Aspinall 93.3

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *