Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dave Chisnall - European Darts Open 2024

Dave Chisnall en Ross Smith strijden om titel in Leverkusen

De finalisten van de European Darts Open in Leverkusen zijn bekend. Dave Chisnall en Ross Smith nemen het in de finale tegen elkaar op. Lees hier alles terug over de gespeelde halve finales.

Chisnall vermorzelt Heta

De eerste halve finale ging tussen de nummer 2 geplaatste Dave Chisnall en de nummer 3 geplaatste Damon Heta. Op voorhand leek dit een spannende partij te gaan worden, maar dat werd het niet. Chisnall wist de eerste vijf legs allemaal naar zich toe te trekken en deed dat in 18,12,17,18 en 17 pijlen. Heta kwam totaal niet opdagen in deze partij. In leg 6 produceerde de Australiër nog wel een 15-darter om op het scorebord te komen, maar daar bleef het uiteindelijk ook bij. Met finishes van 64 en 121-finish sloot Chisnall de partij in stijl af. De Engelsman gaat op zoek naar zijn eerste Euro Tour-titel van 2024.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 96,87 / 50%
Damon Heta: 89,89 / 14,3%

Ross Smith weerstaat comeback ‘Bully Boy’

De tweede halve finale ging tussen twee spelers met dezelfde achternaam; Michael Smith tegen Ross Smith. De laatstgenoemde begon beter aan de partij, net als tegen Van Veen wist Smith zijn tegenstander direct te breaken en daarna zijn eigen leg te houden voor een 2-0 voorsprong. Daarna gingen er vier legs met de darts mee. In leg 7 plaatste ‘Smudger’ de tweede break van de partij, met een 81-finish in 12 darts kwam Smith op een 5-2 voorsprong. Een leg later kwam er een herhaling van zetten, Smith produceerde opnieuw een finish van 81 in 12 pijlen en kwam zo op matchpoint; 6-2.

Toch deed Michael Smith nog wat terug, met finishes van 92 en 164, met Ross Smith wachtend op 25, kwam de Engelsman terug tot 6-4. Hij hield daarna ook zijn eigen leg, waardoor het verschil nog maar één leg was. Tot een beslissende leg kwam het uiteindelijk niet, een 18-darter was voor Ross Smith genoeg om de partij toch in het slot te gooien; 7-5. Smith mag zich klaar gaan maken voor zijn tweede Euro Tour-finale van 2024.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ross Smith: 92,30 / 43,8%
Michael Smith: 96,71 / 33,3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *