Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Dave Chisnall pakt tweede titel van het seizoen in Wigan, Gurney runner-up

Afgelopen middag werd de zevende Players Championship van het seizoen gespeeld in Wigan. De Nederlanders deden het goed, maar uiteindelijk waren het Dave Chisnall en Daryl Gurney  die de finale gingen spelen.

Route naar de finale
De finale van Players Championship 7 ging tussen de Engelsman Dave Chisnall en de Noord-Ier Daryl Gurney. Chisnall begon de dag eenvoudig met een 6-1 overwinning op Davy van Baelen en een 6-2 overwinning op Ritchie Edhouse. Vervolgens kwam er drie keer een 6-3 overwinning op de naam van Chisnall te staan, hij versloeg Stephen Bunting, Rob Cross en Vincent van der Voort. In de halve finales noteerde Chisnall een gemiddelde van 109,1 en won daarmee met 7-2 van Mark McGeeney.

Gurney begon de dag met een 6-2 overwinning op Niels Zonneveld. Vervolgens werden Nathan Aspinall en Yordi Meeuwisse allebei met 6-4 verslagen. Bij de laatste 16 versloeg de Noord-Ier Keegan Brown met duidelijke cijfers; 6-2. In de kwartfinales nam Gurney een 5-2 voorsprong tegen Wattimena, maar door een goede comeback van de Nederlander werd het 5-5. Door een knappe 14-darter wist ‘Superchin’ alsnog te winnen. In de halve finales was Gurney verrassend met 7-2 te sterk voor de man in vorm Gerwyn Price.

Finale
Daryl Gurney won de bull en mocht de finale beginnen. Gurney hield zijn eigen leg voor een 1-0 voorsprong. Chisnall miste in zijn eigen leg 3 darts op de dubbel, via D5 brak Gurney naar 2-0. Met een 13-darter brak Chisnall gelijk terug, nadat Gurney de bull miste voor een 132-finish. Met de tweede 13-darter op een rij brak Chisnall de stand op 2-2. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee. Chisnall miste een 72-finish om zijn eigen leg te houden, met een 60-finish kwam Gurney 5-3 voor. Met een 12-darter brak Chisnall gelijk terug en hield zijn eigen leg met een 119-finish; 5-5. Leg 11 en 12 gingen met de darts mee. In leg 13 miste ‘Superchin’ 7 darts op de dubbel om op matchpoint te komen, Chisnall gooide tops en brak daarmee naar 8-7. Chisnall gooide een sterke eigen leg en pakte via D5 de 8-6 overwinning en zijn tweede Players Championship titel dit seizoen!

Verrassingen
Players Championship 7 zat weer vol verassingen. Zo verloren de nummers 1 en 3 geplaatst al in de eerste ronde. Ian White verloor met 6-4 van Jamie Hughes, terwijl Robert Marijanovic met 6-5 Peter Wright uitschakelde. Ook Michael Smith verloor in de eerste ronde, met een gemiddelde van 101 wist hij Ryan Joyce niet te verslaan; 6-3. In de tweede ronde verloren Simon Whitlock, Gary Anderson, Raymond van Barneveld, Adrian Lewis en James Wade. Whitlock en Anderson verloren allebei van een Nederlander, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort. Van Barneveld kon het niet waarmaken tegen de nummer 2 geplaatste Gerwyn Price. Lewis verloor met 6-3 van Keegan Brown, terwijl Wade in een beslissende leg verloor van Arron Monk. Rob Cross verloor bij de laatste 16 met 6-3 van Dave Chisnall. Van die snelle uitschakelingen wisten Mark McGeeney, Ron Meulenkamp, Vincent van der Voort en Ryan Searle goed gebruik van te maken. Meulenkamp, Van der Voort en Searle wisten 4 wedstrijden te winnen, maar verloren bij de kwartfinales. McGeeney bereikte zijn eerste halve finale bij de PDC, maar daar was Dave Chisnall met 7-2 te sterk.

Nederlanders
Players Championship 7 was een goed toernooi voor de Nederlanders, ondanks de afwezigheid van Michael van Gerwen. Dirk van Duijvenbode, Jelle Klaasen, Mario Robbe en Yordi Meeeuwisse verloren alle vier bij de laatste 32. De laatste 16 was het eindstation voor Jeffrey de Zwaan, waar landgenoot Jermaine Wattimena te sterk was. In kwartfinales mocht het niet zo zijn voor Ron Meulenkamp, Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena. Zij verloren van respectievelijk Mark McGeeney (6-5), Dave Chisnall (6-3) en Daryl Gurney (6-5).

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *