Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dave Chisnall

Dave Chisnall schakelt Noppert uit op WK Darts

De avondsessie van dag 12 van het WK begon met de laatste derde ronde partij van het WK. Danny Noppert moest het opnemen tegen Dave Chisnall. Lees hier alles terug over die partij.

Scherpe start voor ‘The Freeze’

Dave Chisnall mocht de partij beginnen, omdat hij de bull in de ingooiruimte had gewonnen. In de eerste leg kreeg Chisnall 94 niet uit, waardoor Danny Noppert met een 52-finish meteen brak. In de tweede leg werd een 140-finish op dubbel 10 gemist, maar via dubbel 5 wist Noppert de break wel te verzilveren. In de derde leg miste Noppert tops voor een 160-finish, Chisnall wist niet te profiteren door dubbel 14 niet te gooien voor een 121-finish. De Fries bleef koel en pakte in 14 darts de eerste set af van Chisnall.

Shanghai helpt Noppert aan 2-0 voorsprong

Noppert begon aan de tweede set en deed dat door een 180’er te gooien en met een 67-finish de eerste leg te pakken. In de tweede leg produceerde Chisnall twee 180’ers, maar miste twee pijlen op de dubbel. Noppert stapte in en brak met een 120-finish naar 2-0. Hetzelfde gebeurde in leg 3, Chisnall miste een dubbel en Noppert strafte het af met een 120-finish voor een 2-0 voorsprong in sets!

Chisnall vecht terug

Dave Chisnall mocht na de tweede pauze de derde set beginnen. In 13 darts kwam Chisnall op het scorebord, hij won zijn eerste leg van de wedstrijd. In de tweede leg gooide ‘Chizzy’ een erg sterke leg en brak Noppert in 14 darts naar 2-0. Een leg later kreeg ‘The Freeze’ meteen de kans op de rebreak, maar miste tops voor een 114-finish. Chisnall bracht de stand op 2-1 in sets door 49 uit te gooien.

Het was de zaak voor Noppert om nu zijn eigen set te houden. Hij begon goed door zijn eigen leg via dubbel 8 te houden. In de tweede leg gooide Chisnall twee 180’ers en kwam met een 81-finish in 11 darts op 1-1. Een belangrijke 74-finish zorgde ervoor dat Chisnall naar 2-1 brak. In de vierde kreeg Noppert de kans om meteen terug te breaken, maar 68 werd gemist. Hierdoor maakte Chisnall er via dubbel 5 2-2 in sets van.

Chisnall zet door

Na de tweede en laatste pauze begon Chisnall aan de vijfde set. Noppert kreeg meteen de kans op de break, maar een 121-finish ging mis op dubbel 14. Hierdoor hield de Engelsman zijn eigen leg in 15 darts. Noppert antwoordde goed door met een 160-finish er 1-1 van te maken. Een 16-darter was genoeg voor Chisnall om zijn eigen leg te houden, voordat Chisnall met twee maximale scores in 12 darts op een 3-2 voorsprong in sets kwam.

Noppert begon aan set 6 en moest deze set houden om in de wedstrijd te blijven. Noppert begon goed aan zijn eigen set, maar vergat de dubbel te gooien. Er werd drie keer gemist op dubbel 18, waardoor Chisnall in 18 darts meteen brak. In 15 darts hield Chisnall vervolgens ook zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint. Noppert miste in zijn tweede eigen leg in de zesde set ook twee pijlen op de dubbel, waardoor Chisnall er met een 50-finish een einde aan maakte. Chisnall zien we dankzij een 4-2 overwinning terug in de laatste 16 tegen Dimitri van den Bergh.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 99,69 / 41,38%
Danny Noppert: 88,70 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *