Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dave Chisnall

Dave Chisnall vernedert Van Gerwen in kwartfinales

De eerste avond van 2021 stond in het teken van de laatste twee kwartfinales van het WK. In de laatste kwartfinale nam Michael van Gerwen het op tegen Dave Chisnall. Lees hier meer.

Bliksemstart Chisnall

Het was Dave Chisnall die aan de partij mocht beginnen tegen Michael van Gerwen. Een matige start van de Engelsman leverde meteen een break op voor Van Gerwen via dubbel 8. Chisnall brak een leg later meteen terug met een 11-darter en hield met een 141-finish zijn eigen leg voor een 2-1 voorsprong. In de vierde leg kreeg Van Gerwen 161 niet uit in zijn eigen leg, waardoor Chisnall met een 95-finish, in opnieuw 12 darts, de eerste set pakte.

Chisnall verdubbelt voorsprong

Michael van Gerwen begon na een korte pauze aan de tweede set, maar miste 4 darts op de dubbel. Chisnall stapte meteen in en brak via dubbel 18 naar 1-0. De break werd een leg later verzilverd door de Engelsman in 13 darts. In de derde leg kreeg Chisnall twee pijlen op tops voor de set, maar die werden gemist. Van Gerwen hield met een 95-finish toch nog zijn eigen leg. Ook in de vierde leg miste Chisnall twee pijlen op tops voor de set, opnieuw profiteerde Van Gerwen en brak terug naar 2-2. In de vijfde leg was het toch Chisnall die de set pakte, met zijn zevende maximale score en dubbel 16 werd het 2-0 in sets.

Chisnall blijft door knallen

Na de tweede pauze begon Dave Chisnall aan de derde set en deed dat met een mooie 114-finish om zijn eigen leg te houden. In de tweede leg wist ‘Chizzy’ met een 16-darter te breaken. In de derde leg miste Chisnall opnieuw twee setdarts, waardoor Van Gerwen met een prachtige 150-finish terug brak naar 2-1. In de vierde leg miste Chisnall een 87-finish op dubbel 5, Van Gerwen maakte er via dubbel 9 2-2 van. Toch hield Chisnall zijn zenuwen in bedwang en kwam met een 86-finish op een 3-0 voorsprong in sets.

De Nederlander begon aan set 4, maar werd in de eerste leg meteen weer gebroken. Chisnall gooide een 11-darter voor de break en een 14-darter om op 2-0 te komen. Met een 77-finish hield Van Gerwen zijn eigen leg voor 2-1. Een leg later gooide Chisnall twee 180’ers, een triple 20, triple 19 en miste dubbel 12 op een haar voor de 9-darter! Een beurt later gooide Chisnall dubbel 6 en gingen de heren pauzeren met een 4-0 voorsprong voor de man uit St. Helens.

Chisnall stunt!

Na de derde pauze begon Chisnall aan zijn eigen set waarin hij de stunt compleet kon maken. Met een 130-finish in 12 darts begon hij goed aan de vijfde set, waar Van Gerwen stond te wachten op 86. Van Gerwen produceerde een 13-darter in zijn eigen leg en kwam daarmee op gelijke hoogte. Een leg later gooide Chisnall 87 uit in 12 darts en kwam op matchpoint. In de vierde leg gebeurde maakte hij het ook meteen af, met een 80-finish maakte ‘Chizzy’ de whitewash compleet! Dave Chisnall bezorgd Van Gerwen zijn grootste nederlaag ooit op het WK; 5-0!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 107,34 / 48,39%
Michael van Gerwen: 98,29 / 43,75%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *