Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Dave Chisnall verovert tweede Euro Tour in zijn carrière

Dave Chisnall heeft voor de tweede keer in zijn carrière een Euro Tour-titel weten te bemachtigen. In een eenzijdige finale klopte hij Chris Dobey, die zich met zijn tweede plaats wel verzekerde van een debuut op de World Matchplay.

Dave Chisnall had zich reeds door een aantal krakers geworsteld, met name tegen Mensur Suljovic en Jonny Clayton, alvorens hij in de finale aan mocht treden. Dobey had op zijn beurt op knappe wijze gewonnen van Gerwyn Price, om zo een ultieme poging te kunnen wagen om zijn eerste Euro-Tour ooit binnen te slepen. Op basis van de head-to-heads viel er vooraf weinig te zeggen over de kansen van beide here, want de onderlinge tussenstand was nagenoeg gelijk, met een minieme voorsprong van 5-4 in overwinningen voor de meer ervaren Chisnall.

Finale
Chisnall had het gehele weekend in Kopenhagen als een beest lopen scoren, en was ook dodelijk op zijn dubbels, terwijl Dobey naarmate het toernooi vorderde steeds een paar procent beter was gaan spelen. In de finale leek die trend zich door te zetten, want Dobey kwam als een komeet uit de startblokken. Hij haalde knap de eerste leg binnen met een 146-finish, terwijl Chisnall op een eenvoudige tweedarter stond, en brak de leg daarop pardoes in 12 darts. Vanaf dat moment wist Chisnall echter de bovenhand te krijgen in de partij, en bleef hij het jonge natuurtalent steeds net een stapje voor. Een break in 12 darts zette een reeks van vier gewonnen legs op rij in, waarna Chisnall het tijd volledig gekeerd had. Even leek Dobey zich weer terug te knokken in de wedstrijd met een soepele 100-finish voor 4-3, maar Chisnall bleef daarop scoren door knallen tot Dobey murw gebeukt was. Chisnall lag voortdurend zover voor dat hij zich zelfs een aantal missers op de dubbels kon veroorloven, en een paar kleine gemiste kansjes van Dobey in de negende leg bezegelden zijn lot. Chisnall sloot de finale in stijl af met een 115-uitworp op dubbel 19, en mocht zo bijna 6 jaar na zijn eerste Euro-titel in Hildesheim, in Denemarken voor de tweede keer in zijn succesvolle loopbaan een Europese trofee omhoog houden.

World Matchplay
Toch was dit weekend ook voor Dobey met name een toernooi om van te genieten, want de verdiende 10.000 Britse pond verzekeren hem van een debuut op de World Matchplay eind juni. Chisnall streek zijn derde titel van het jaar op, en klom zo naar de vierde plaats in de Pro Tour-stand.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *