Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dave Chisnall - PDC World Championship 2023

Dave Chisnall voorkomt nieuw Nederlands succes en wint PC06

Maandag wist Raymond van Barneveld Players Championship 05 op zijn naam te schrijven. Dinsdag stond het zesde toernooi op de planning, welke plaatsvond in het Duitse Hildesheim.

Hoe verging de dag?

Dinsdag was niet de dag van Peter Wright. De Schotse oud-wereldkampioen ging in de eerste ronde onderuit tegen de Welshman Owen Robert en kwam in deze partij niet verder dan een gemiddelde van 85,29. Ook voor Danny Noppert zat het toernooi er na de eerste ronde alweer op, want de Fries ging met 6-3 ten onder tegen Steve Beaton.

William O’Connor zorgde voor de uitschieter in de eerste ronde, want de Ier noteerde een gemiddelde van maar liefst 109,48. ‘The Magpie’ was tijdens deze wedstrijd dan ook met 6-1 te sterk voor de Nederlander Martijn Dragt. Ook het gemiddelde van Dimitri van den Bergh viel op. De Belg gooide 82,03 en kreeg in de eerste ronde met 6-1 klop van Maik Kuivenhoven.

Finale

De finale ging op dinsdag tussen de Nederlander Dirk van Duijvenbode en de Engelsman Dave Chisnall. ‘Chizzy’ nam al vrij snel de leiding en gaf deze lange tijd niet meer uit handen. Van Duijvenbode kreeg op 7-6 de kans om een laatste leg af te dwingen, maar ‘The Titan’ kreeg 56 niet uitgegooid. Chisnall profiteerde optimaal, gooide 28 uit en schreef Players Championship 06 op zijn naam.

Dirk van Duijvenbode: 91,47 / 29%
Dave Chisnall: 90,07 / 33%

Nederlanders

Waar Raymond van Barneveld gisteren nog het toernooi wist te winnen, was vandaag de laatste 32 het eindstation. Danny Jansen was te sterk voor zijn landgenoot. De Overijsselse darter haalde de kwartfinales, waarin Dirk van Duijvenbode te sterk was. ‘The Titan’ was daardoor ook direct de beste Nederlander van de dag, want hij strandde in de halve finale. Michael van Gerwen verloor bij de laatste 16.

Uitslagen

Kwartfinales
Daryl Gurney 6-0 Connor Scutt
Dave Chisnall 6-2 Martin Schindler
Dirk van Duijvenbode 6-5 Danny Jansen
Ross Smith 6-3 Karel Sedlacek

Halve finales
Dave Chisnall 7-4 Ross Smith
Dirk van Duijvenbode 7-6 Daryl Gurney

Finale
Dave Chisnall 8-6 Dirk van Duijvenbode

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *