Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dave Chisnall

Dave Chisnall wint opnieuw na ruime achterstand

Zaterdag 10 oktober werden de kwartfinales van de World Grand Prix gespeeld. De tweede partij van de avond ging tussen Dave Chisnall en Joe Cullen. Lees hieronder het verslag over de wedstrijd.

Chisnall geeft eigen set weg

Dave Chisnall mocht de partij beginnen tegen Joe Cullen, maar miste meteen drie openingsdubbels. Toch wist Chisnall met een 150-finish zijn eigen leg te houden. Met een 17-darter hield Cullen zijn eigen leg. In de derde leg misten beide heren veel dubbels, maar uiteindelijk hield Chisnall zijn eigen leg voor een 2-1 voorsprong in de eerste set. Met een knappe 62-finish hield Cullen wederom zijn eigen leg. In de beslissende leg van de eerste set miste Chisnall 9 darts om de eerste set te houden. Cullen profiteerde optimaal en pakte in 20 darts de set af van zijn landgenoot.

Cullen verdubbelt de voorsprong

Cullen begon goed aan de tweede set, hij hield zijn eigen leg met een 120-finish. Chisnall hield in 13 darts zijn eigen leg, voordat Cullen in 14 darts op een 2-1 voorsprong kwam. Chisnall produceerde in de vierde leg zijn derde 180’er en hield via tops zijn eigen leg voor 2-2. Wederom moest er een beslissende leg komen, en wederom bezweek Chisnall. De Engelsman miste 5 setdarts, Cullen kwam via dubbel 7 op een 2-0 voorsprong in sets.

Chisnall wint eenvoudig zijn eigen set

Na de tweede en laatste pauze wist Chisnall zijn tweede 150-finish van de partij te gooien, dit keer deed hij het in 12 darts in zijn eigen leg. In de tweede leg miste beide heren een aantal openingsdubbels, Chisnall wist hiervan het meeste van te profiteren, met een 54-finsih brak hij naar 2-0 in set 2. Cullen miste in de derde leg opnieuw 6 darts op de openingsdubbel, waardoor Chisnall eenvoudig via dubbel 8 de set pakte.

Chisnall komt langszij

Cullen mocht de vierde set beginnen en deed dat door zijn eigen leg in 16 darts te houden. Met een 17-darter hield Chisnall ook weer zijn eigen leg en kwam daarmee op 1-1. Cullen miste in de derde leg drie darts op tops, waardoor Chisnall via dubbel 8 brak naar 2-1. De set werd in de vierde set binnengehaald, met de hoogste finish van het toernooi; 155.

Chisnall maakt comeback compleet

Chisnall ging op dezelfde been verder, hoe hij de vierde set won. Hij won zijn eigen leg met een 75-finish in 12 darts. In de tweede leg van de beslissende set miste Cullen een 78-finish op de dubbel, waardoor ‘Chizzy’ via dubbel 4 brak naar 2-0. Toch wist Cullen knap terug te knokken. Met een 14-darter brak ‘The Rockstar’ terug en hield met een 58-finish zijn eigen leg, waardoor er een beslissende leg moest komen. Beide mannen openden meteen, maar dankzij twee 140’ers en het gooien van dubbel 10 maakte Chisnall de comeback compleet; 3-2 (2-3,2-3,3-0,3-1,3-2).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 87,5 / 28,26%
Joe Cullen: 81,65 / 29,03%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *