Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

David Cameron

David Cameron knokt zich naar CDC-titel

David Cameron is het CDC-seizoen in Canada begonnen met een titel. De ervaren Canadees mag over geluk niet klagen: in de finale overleefde hij meerdere matchdarts.

Hoe verging de dag?

Waar in de VS tijdens alle drie toernooien meer dan 64 spelers kwamen opdagen, waren het in Canada maar 26. De top zes van de ranking kreeg zo een BYE en hoefde pas bij de laatste 16 in te stromen. Grote afwezige was John Part. De oud-wereldkampioen was niet afgereisd naar Halifax. Jim Long was dat wel, maar hij verloor meteen al in zijn eerste wedstrijd van Cory Tkach (5-3). Ook voor Matt Campbell en Jeff Smith was toernooi één geen succes: ze verloren beide in de kwartfinales van respectievelijk David Cameron (6-4) en Jacob Taylor (6-4).

Niet geheel verrassend wisten Cameron en Taylor daarna ook door te stoten naar de finale. Cameron boekte eerst ruime overwinningen op Brady Noble (5-0) en Keith Way (5-1), waarna de sterke overwinning op Matt Campbell (6-4) volgde. In de halve finale rekende hij daarna af met Dave Richardson (6-3). Taylor begon ook zonder al te veel problemen, hij was de baas over Steve Foster (5-2) en Shawn Brenneman (5-0). Vervolgens versloeg hij dus Jeff Smith (6-4), waarna Cory Tkach in de halve finale met 6-0 werd vernederd.

Finale

Wat volgde was een achtbaan van een finale. Beide mannen begonnen erg sterk: Taylor hield zijn eerste twee legs in 14-pijlen. Cameron die van hem in 15 (met 142-finish) en 14. Een versnelling van Taylor volgde. Hij kwam op 3-2 met een 13-darter, waarna gemiste dubbels van Cameron hem de 4-2 opleverden. Door zijn eigen leg ook nog te houden werd het 5-2 en kwam hij dus op matchpoint. Hij kreeg een leg later ook meteen matchdarts, maar doordat hij twee miste hield hij Cameron in leven. Met een 14-darter verkleinde Cameron het gat vervolgens naar 5-4. Taylor leek helemaal onder de druk te bezwijken. Hij kreeg een leg later namelijk weer drie matchdarts, maar ook deze drie gingen mis. Er moest een beslissende leg aan te pas komen. Taylor mocht hem beginnen, maar had ook al die gemiste pijlen in zijn achterhoofd. Beter voor hem werd het niet: in de laatste leg miste hij maar liefst 5 matchdarts, wat het totaal op 10 bracht. Cameron kon zijn geluk niet geloven en met een 16-darter won hij alsnog deze finale. Taylor zal hier nog wel eens over nadenken.

David Cameron: 91.49 / 38%
Jacob Taylor: 97.47 / 29%

Order of Merit

David Cameron gaat na één toernooi logischerwijs aan kop. De uiteindelijke nummer één na zes toernooien plaatst zich voor het WK.

  1. David Cameron 18
  2. Jacob Taylor 12
  3. Dave Richardson 8
  4. Cory Tkach 8
  5. John Norman Jr. 6
  6. Jeff Smith 6
  7. Matt Campbell 6
  8. Kiley Edmunds 6

Uitslagen

Kwartfinales
Cory Tkach 6-2 John Norman Jr.
Jacob Taylor 6-4 Jeff Smith
David Cameron 6-4 Matt Campbell
Dave Richardson 6-2 Kiley Edmunds

Halve Finales
Jacob Taylor 6-0 Cory Tkach
David Cameron 6-3 Dave Richardson

Finale
David Cameron 6-5 Jacob Taylor

Image courtesy of FOTO: BDO
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *