Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jacob Taylor

David Cameron naar WK, Jacob Taylor wint titel

Het CDC Tour-seizoen zit er voor dit jaar op! Danny Baggish en David Cameron gaan naar het WK, terwijl Jacob Taylor de laatste titel van het seizoen pakte. Lees hier meer.

Het laatste toernooi van dit jaar werd net als zaterdag afgewerkt met 32 spelers. De laatste kans voor spelers om zich te kwalificeren voor de CDC Continental Cup, het finaletoernooi van de CDC. Danny Baggish had zich zaterdag al weten te plaatsen voor het aankomende PDC WK. Doordat David Cameron zondag aanwezig was om te spelen, was dat al genoeg voor kwalificatie. De 52-jarige Canadees gaat in december zijn PDC WK-debuut maken.

Het werd een teleurstellend einde van de CDC Tour voor Matt Campbell, hij verloor in de eerste ronde met 5-3 van Stowe Buntz. Vier CDC Tour-winnaars van dit jaar bereikten de kwartfinales. Daarin versloeg Jim Long in een beslissende leg verrassend Baggish, terwijl Jacob Taylor toch een beetje revanche kreeg tegen Cameron en met 6-4 won. Taylor bereikte vervolgens zijn derde CDC Tour-finale van het jaar. Dit deed hij door in de halve finales met 7-4 te winnen van Long, een wedstrijd waarin beide heren eindigden op een gemiddelde rond de 98.

In de finale trof hij Gary Mawson. Hij was eerder op de dag te sterk voor o.a. Larry Butler, Stowe Buntz en John Norman Jnr in een beslissende leg. In de finale ging het in het begin gelijk op. In de vierde leg was het Taylor die de eerste break plaatste door met een 116-finish een 12-darter te gooien. De break werd echter niet verzilverd, Mawson brak meteen terug in 15 darts. De Amerikaan hield daarna ook zijn eigen leg, waardoor het 3-3 werd. Toch bleef Taylor het initiatief houden, helemaal toen de Canadees in leg 8 opnieuw brak. Dankzij een 13-darter zorgde hij voor een 5-3 voorsprong. Opnieuw gebeurde hetzelfde wat er bij 3-1 gebeurde, Mawson brak meteen terug en hield zijn eigen leg. Een 11- en 15-darter trokken de wedstrijd weer in evenwicht; 5-5. In leg 11 kreeg Mawson zelfs pijlen om op voorsprong en matchpoint te komen. Echter werd er dit keer driemaal gemist, waardoor ‘The Truth’ in 17 darts toch zijn eigen leg hield. Een leg later begon Taylor met twee keer 140 om uiteindelijk via dubbel 16 zijn derde titel (7-5) van het jaar te pakken, 100% winrecord in finales!

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Jacob Taylor: 90,13 / 41%
Gary Mawson: 91,30 / 33%

Uitslagen

Kwartfinales
Jim Long 6-5 Danny Baggish
Jacob Taylor 6-4 David Cameron
Gary Mawson 6-4 Stowe Buntz
John Norman Jnr 6-5 Ross Snook

Halve finales
Jacob Taylor 7-4 Jim Long
Gary Mawson 7-6 John Norman Jnr

Finale
Jacob Taylor 7-5 Gary Mawson

Order of Merit

Na 12 toernooien hebben Danny Baggish en David Cameron hun WK-plaats veiliggesteld. Baggish gaat voor de derde keer spelen in Ally Pally, terwijl het voor Cameron zijn debuut wordt. Naast de WK-plaatsen zijn de 16 deelnemers ook bekend voor de CDC Continental Cup op 22 oktober. Het is nog onzeker of dit een kwalificatietoernooi zal worden voor het WK. Bekijk hieronder de deelnemers (top 16 van de CDC Tour Order of Merit).

 1. Danny Baggish 116
 2. David Cameron 96
 3. Jacob Taylor 92
 4. Leonard Gates 81
 5. Alex Spellman 70
 6. John Norman Jnr 68
 7. Larry Butler 62
 8. Matt Campbell 62
 9. Gary Mawson 52
 10. Jim Long 52
 11. Steve Warnock 48
 12. Chuck Puleo 46
 13. Joey Lynaugh 41
 14. Stowe Buntz 40
 15. Keith Way 39
 16. Ryan Vander Weit 37
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *