Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
David Cameron

David Cameron sluit CDC Tour-weekend af met tweede titel

David Cameron heeft het CDC Tour-weekend in Cambridge in Canada afgesloten met zijn tweede titel van het weekend. In de finale werd Matt Campbell met 7-2 verslagen. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Zondagmiddag stond in Canada het zesde toernooi van de CDC Tour op het programma, met in totaal 38 spelers aan de oche. Dit keer trof Jules van Dongen het met de loting, geen Danny Baggish in de eerste ronde. Van Dongen begon het toernooi dan ook goed met een 5-2 overwinning op James Solek. Dit wist hij te vervolgen met zeges op Jim Long (5-3), Larry Butler (6-5) en Chuck Puleo (6-4) voor een plaats in de halve finales.

Jacob Taylor, de winnaar van het eerste toernooi op de zaterdag, stelde teleur. Hij verloor in zijn eerste wedstrijd met 5-2 van landgenoot Steve Warnock. Warnock trof een ronde later de concurrent van Taylor, David Cameron. Na een 2-0 voorsprong voor Warnock won Cameron 6 legs op een rij voor een 6-2 overwinning en noteerde daarbij een gemiddelde van 101,72. Cameron hield dit niveau vast en versloeg achtereenvolgens Danny Lauby met 6-1 en Leonard Gates met 7-6 in de halve finales, na een 6-2 voorsprong.

In zijn tweede finale op een rij trof Cameron landgenoot en PDC-tourkaarthouder Matt Campbell. Campbell kende erg goede dag met overwinningen op Howard Minor (5-2), Joey Lynaugh (6-2), John Norman Jnr (6-2) en een 7-3 overwinning op Jules van Dongen in de halve finales.

Finale

David Cameron mocht de finale beginnen en deed dat erg sterk, hij won de eerste drie legs van de finale met o.a. een 14-darter. Matt Campbell hield in de vierde leg van de finale wel zijn eigen leg, met een 88-finish kwam hij terug tot 3-1. Campbell kreeg het scorend gewoon niet voor elkaar in de finale en zag zijn landgenoot steeds verder uitlopen. Met legs in 15 en 18 darts stond er een tussenstand van 5-1 op het scorebord. In de zevende leg miste Cameron twee pijlen op de dubbel, waarna Campbell met een knappe 118-finish meteen terug brak. Veel had de Canadees er niet aan, want een leg later kwam ‘Excalibur’ met dezelfde 118-finish op matchpoint. Campbell begon nog goed aan leg 9 met scores van 131 en 140, maar het was Cameron die de leg begon en met een 13-darter zijn tweede titel op een rij pakte in Cambridge!

David Cameron: 93,79 / 47%
Matt Campbell: 88,66 / 22%

Order of Merit

Na 6 toernooien leidt Danny Baggish het klassement van de CDC Tour en heeft een ruime voorsprong opgebouwd op zijn eerstvolgende concurrent voor een WK-plek, Chuck Puleo. Het verschil is namelijk 20 punten. David Cameron staat nu virtueel op een WK-plek na zijn tweede titel van het weekend. Cameron heeft nu een voorsprong van 8 punten te pakken op Matt Campbell en 10 punten op Jacob Taylor.

  1. Danny Baggish 58
  2. Leonard Gates 57
  3. David Cameron 50
  4. Matt Campbell 42
  5. Jacob Taylor 40
  6. Chuck Puleo 38
  7. John Norman Jnr 32
  8. Steve Warnock 28

Uitslagen

Kwartfinales
Matt Campbell 6-2 John Norman Jnr
Jules van Dongen 6-4 Chuck Puleo
Leonard Gates 6-1 Danny Baggish
David Cameron 6-1 Danny Lauby

Halve finales
Matt Campbell 7-3 Jules van Dongen
David Cameron 7-6 Leonard Gates

Finale
David Cameron 7-2 Matt Campbell

Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *