Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

David Evans en Jonathan Worsley pakken eerste PDC-titels

In navolging van de Development Tour vorig weekend zal op deze zaterdag en zondag de spanning op de Challenge Tour flink te voelen zijn. Ook hier is nog veel voor te spelen. Ten eerste zal een Tour Card en WK plaats worden vergeven, terwijl ook plekken voor UK Open 2019 beschikbaar zijn. David Evans en Jonathan Worsley grepen de dagwinsten. Lees hier meer.

Challenge Tour 17
Krzyzstof Ratajski is dit weekend niet aanwezig op de Challenge Tour en veel spelers zullen hier ook blij om zijn. De Pool blijkt een gevreesde tegenstander te zijn op de vloer, maar komt dit weekend in actie op de Grand Slam of Darts. David Evans was op zaterdag de eerste die daarvan profiteerde. In de eerste ronde kreeg hij een BYE, bij de laatste 128 versloeg hij Chas Barstow met 5-1. Vervolgens waren Nathan Treadgold (5-3) en Patrick Lynskey (5-0) de klos. Peter Mitchell wist nog drie legs te winnen, maar ook hij werd door Evans verslagen.

In de kwartfinale was Cody Harris de tegenstander. De darter uit Nieuw-Zeeland is in een hevige strijd om de Tour Card en WK-plaats verwikkeld en had een overwinning dus wel nodig. Hij kwam ook erg dichtbij, maar Evans trok toch met 5-4 aan het langste eind. Andy Boulton, verrassend sterk op de Euro Tour dit jaar, kreeg met 5-3 klop in de halve finale. In de finale was de Schot Ryan Murray de redelijk verrassende tegenstander. Evans begon met een 15-darter, eindigde met een leg van 13 pijlen en wist de wedstrijd met 5-2 naar zich toe te trekken. Voor de Engelsman werd het zo zijn eerste PDC-titel.

Challenge Tour 18
Het tweede toernooi van de dag werd gewonnen door weer een ervaren man, dit keer afkomstig uit Wales. Jonathan Worsley, vorig jaar nog in bezit van een Tour Card, wist net als Evans een eerste PDC-titel te pakken. Ook hij kreeg een BYE in de eerste ronde, maar daarna mocht hij wel los. Jon Jukes en Daniel Ayres werden beide met 5-2 verslagen. Onze landgenoot Arjan Konterman werd vervolgens met 5-0 weggevaagd. Ook van Robert Rickwood werd niks gespaard, hij ging er met 5-1 af.

In de kwartfinale kwam hij de winnaar van het Challenge Tour 17 tegen, David Evans. Met een gemiddelde van 106 versloeg hij de Engelsman met 5-2. In de halve finale kwam een nipte overwinning op Darren Beveridge, 5-4. Cody Harris was in de finale de tegenstander. Harris had tijdens het eerste toernooi ook al van de winnaar verloren en dat gebeurde nu dus weer. 5-2 was de eindstand, nadat Worsley een 129-finish gooide om de wedstrijd te beslissen.

Nederlanders
Voor de Nederlanders was het vandaag een matige dag. Slechts één speler haalde de laatste 32, iets wat toch teleurstellend mag worden genoemd. Arjan Konterman was deze darter, maar hij verloor daarin kansloos met 5-0 van Jonathan Worsley. Wilco Vermeulen haalde tijdens beide toernooien de laatste 64, terwijl Yordi Meeuwisse dit alleen tijdens het tweede toernooi deed.

Stand
Door zijn finaleplaats doet Cody Harris goede zaken in de strijd om een Tour Card en een WK ticket. Naaste belager Menzies stond 350 pond voor, maar staat nu 550 pond achter.

Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *