Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
David Evans

David Evans opnieuw succesvol, Williams wint eerste titel

Zaterdag werden wederom twee toernooien gespeeld op de Challenge Tour. Jim Williams en David Evans bleken succesvol tijdens Challenge Tour 7 en 8. Lees hier meer.

Challenge Tour 7

Zaterdag werd begonnen met Challenge Tour 7 in Barnsley. In totaal deden 206 spelers een gooi naar de titel. Uiteindelijk bleven twee spelers uit Wales over, Williams en Williams. De 18-jarige Lewis Williams begon de dag met een 5-3 overwinning op Derek Coulson (5-3). In de tweede ronde werd James Young verslagen met 5-2. Een ronde later won Williams de beslissende leg tegen Robert Rickwood, waarna ook Darryl Pilgrim met 5-2 werd verslagen. Bij de laatste 16 produceerde Williams een 111-finish in de negende leg om Maikel Verberk te verslaan. Vervolgens werd er tweemaal met 5-2 gewonnen, dit gebeurde tegen Chris Quantock en Mark Walsh om zijn eerste PDC-finale te bereiken.

De andere Williams was, de BDO WK-Finalist Jim Williams. Hij opende de dag met een simpele 5-1 zege op Rachel Brooks. In de tweede ronde werd Ross Twell gewhitewasht, waarna ook Colin Osborne kansloos werd gelaten; 5-2. Bij de laatste 32 kwam ‘The Quiff’ terug van een 4-2 achterstand tegen Graham Usher, om met 5-4 te winnen. Bij de laatste 16 en in de kwartfinales had Williams weinig moeite met Richie Burnett en Tony Newell, beide spelers werd met 5-2 verslagen. In de halve finales kwam Williams een goede vriend tegen, Scott Mitchell. De wedstrijd ging tot een beslissende leg, waarin Mitchell drie matchdarts miste. Williams profiteerde en won de partij met 5-4.

Jim Williams mocht de finale van Challenge Tour 7 beginnen en deed dat door zijn eigen leg met een 71-finish te houden. Lewis Williams miste vervolgens een 65-finish in zijn eigen leg, waardoor Jim Williams in 14 darts naar een 2-0 voorsprong brak. Toch wist de 18-jarige Welshmen zich knap terug te knokken. Met een 130-finish brak hij terug en hield in 16 darts zijn eigen leg voor 2-2. Jim Williams bleef koel en hield in 13 darts eenvoudig zijn eigen leg. In de zesde leg produceerde de oudere van de twee een score van 177 en brak in 15 darts naar 4-2. In de zevende leg miste Lewis Williams een 170-finish op de bull om terug te breaken, waarna Jim Williams in 13 darts zijn eerste PDC-titel op zijn naam zette!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jim Williams: 100,5 / 45%
Lewis Williams: 96,7 / 25%

Challenge Tour 8

Het tweede en laatste toernooi op de zaterdag begon met 203 spelers. Rond 21:45 uur begon de finale tussen David Evans en Chas Barstow. Evans begon Challenge Tour 8 met een mooie 5-2 overwinning op de Oostenrijker Michael Rasztovits. In de tweede ronde werd er met dezelfde cijfers gewonnen van Jason Askew, waarna Ben Hazel met een gemiddelde van 102 werd verslagen. Bij de laatste 32 wist Evans voor de vierde keer op rij met 5-2 te winnen, dit keer was de Engelsman te sterk voor Dave Prins. Deta Hedman was de tegenstander bij de laatste 16, maar met 5-1 werd zij ook aan de zegekar gebonden. In de kwartfinales kwam hij opnieuw een Oostenrijker tegen, Rusty-Jake Rodriguez was de tegenstander. Met een gemiddelde van 96,1 versloeg Evans de talentvolle speler met 5-1. In de halve finales produceerde ‘Stretch’ een 12-darter in de beslissende leg om Nathan Rafferty te verslaan en zijn tweede finale van het weekend te behalen.

Chas Barstow werd een verrassende finalist. De 41-jarige Engelsman begon het toernooi met een 5-3 overwinning op Brett Claydon. Een ronde later werd de Nederlander Patrick Peters met een whitewash aan de kant gezet. Bij de laatste 32 overleefde Barstow één matchdart tegen Lewis Pride, maar uiteindelijk won Barstow met 5-4. Adam Huckvale werd bij de laatste 16 met de tweede whitewash verslagen, waarna een 5-3 overwinning op Keane Barry volgde. In de halve finales wist Barstow na een 4-3 achterstand tegen Christopher Bent de laatste twee legs van de partij te pakken en bereikte daardoor de finale.

De finale werd begonnen door David Evans en hield met een 117-finish zijn eigen leg. In de tweede leg produceerde Evans de eerste 180’er van de partij en brak in 15 darts naar 2-0. De break werd een leg later met een belangrijke 68-finish verzilverd. Barstow kon de triples niet vinden in zijn eigen leg, waardoor Evans in 17 darts de tweede break plaatste. Dankzij een 110-finish produceerde Evans de whitewash en won daarmee zijn tweede titel van het seizoen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
David Evans: 93,9 / 71%
Chas Barstow: 85,8 / 0%

Nederlanders

Maikel Verberk was net als bij de eerste twee toernooien de beste Nederlander bij Challenge Tour 7, hij bereikte de laatste 16. De overige Nederlanders kwamen niet verder dan de laatste 64. Kevin Doets was de beste Nederlanders tijdens het tweede toernooi van de dag, hij verloor bij de laatste 32 met 5-4 van Christopher Bent.

Order of Merit

Na 8 toernooien staat David Evans met zijn twee titels op de eerste positie. De Engelsman is dichtbij een WK-plek en een tourkaart. Matthew Dennant staat op plaats twee, die ook virtueel een tourkaart in handen heeft. Echter zijn er veel spelers die Dennant op de hielen zitten. Bekijk hier de complete ranglijst.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *