Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

De beslissingen in de groepen B, D, F en H

Vandaag was het tijd voor de derde dag van de Grand Slam of Darts. In een vreemde sessie vanaf 16.00 werd de eerste helft van de groepen beslist. In elke groep werd de groep beslist met behulp van een onderling duel tussen de nummer twee en drie van de groep en leverde natuurlijk veel spanning op.

Groep B

Groep B is de groep met Simon Whitlock, Ryan Searle, Gary Anderson en Adam Gawlas. In deze groep was het al duidelijk dat Simon Whitlock niet meer buiten de top twee kan komen en hij is dus al door. Voor deze speelronde was het ook al duidelijk dat Adam Gawlas de groep niet zou overleven. Een niet fitte Gary Anderson en Ryan Searle gaan in een onderling duel uitmaken wie er doorgaan.

De eerste pot van de middag ging tussen de al uitgeschakelde Gawlas tegen Whitlock die al door was. Een makkelijke pot werd het niet voor Whitlock. Whitlock had heel veel moeite om een dubbel te vinden en zo kon Gawlas makkelijk weglopen tot 4-0. Vanaf de vijfde leg besefte Whitlock dat hij toch maar eens moest beginnen met gooien als hij de groep wilde winnen. Hij vond de dubbels en was scorend ook sterk. Hij wist de comeback te voltooien en won met 5-4 en hij werd zo eerste in de groep.

Gary Anderson en Ryan Searle moesten onderling uitmaken wie er met Whitlock meegaat naar de volgende ronde. Ook vandaag oogde Anderson niet fit en hij leek moeite te hebben met het vinden van scores. Het grote verschil tussen Anderson en Searle waren de finishes. Gary Anderson had de dubbels fantastisch zitten, hij gooide in de eerste leg 111 uit voor de break en hij gaf deze break ook niet meer weg. Anderson wint met 5-3 en mag zich melden in de volgende ronde.

Groep D

In groep D waren Dave Chisnall, Rob Cross, Luke Humphries en Justin Pipe bij elkaar in geloot. Dave Chisnall wist zich via Cross en Humphries al te plaatsen voor de volgende ronde. Justin Pipe was door Nederlagen tegen Cross en Humphries al uitgeschakeld. Cross en Humphries moeten ook tegen elkaar bepalen wie er doorgaat naar de tweede ronde.

Justin Pipe deed er in ieder geval zoveel mogelijk voor om zijn eigen eer te redden. Na drie legs stond hij 109 gemiddeld te gooien, maar hij stond wel 2-1 achter. Het niveau van de wedstrijd zakte snel en Chisnall gaf de voorsprong ook niet meer weg. Hij eindigt de groep als winnaar.

Rob Cross is de man die de laatste tijd moeite heeft, maar daar was vandaag helemaal niets van te merken. In een fantastisch duel hadden zowel Rob Cross, als Luke Humphries een 100+ gemiddelde. Rob Cross liet ook zijn kracht van het winnende WK weer eens zien, zijn finishes waren zeer sterk en hiermee gaf hij Luke Humphries weinig kanzen. In een fenomenale wedstrijd won Rob Cross met 5-2. Hij mag zich ook gaan melden in de volgende ronde.

Groep F

In groep F zitten James Wade, Glenn Durrant, Jermaine Wattimena en Damen Heta. Ook groep F heeft iemand die door is, iemand die er al uit ligt en een onderling duel voor een plek in de volgende ronde. James Wade is al door en Glenn Durrant ligt er al uit. Jermaine Wattimena en Damen Heta gaan uitmaken wie er door gaat.

Glenn Durrant is net terug gekomen van corona en dat was in de eerste twee wedstrijden al goed te zien. Ook vandaag kon Glenn Durrant niet zijn niveau halen. James Wade was wel gewoon goed en zat rond de 95.34 gemiddeld. Dit leverde James Wade ook de overwinning op en hij werd dus de winnaar van deze groep. Glenn Durrant verlaat het toernooi zonder punten.

Voor onze landgenoot Jermaine Wattimena was het do or die in zijn partij tegen Damon Heta. Wattimena had de Bull al verloren en begon ook slecht aan de partij. Zo kwam hij al 2-0 achter. Deze break maakte hij wel gelijk goed en hij hield ook zijn eigen leg voor 2-2. Hij had nog een break nodig om voorbij Heta te komen. De wedstrijd ging gewoon volgens schema tot de last-leg decider. Wattimena stond na 12 pijlen op dubbel 8. Hij kreeg ook drie pijlen voor maar deze gooide hij niet. Heta gooide dubbel 10 wel en gaat dus door naar de tweede ronde.

Groep H

Groep H is de groep met Dimitri van der Bergh, Nathan Aspinall, Ricky Evans en Wayne Warren. Net zoals de andere groepen was na twee speelrondes al duidelijk dat Dimitri van der Bergh door was en dat Wayne Warren eruit lag. Nathan Aspinall en Ricky Evans gaan onderling uitmaken wie met Van der Bergh doorgaat naar de volgende ronde.

Dimitri van der Bergh was al uitstekend in de eerste twee wedstrijden en deze vorm liet hij ook weer tegen Wayne Warren zien. Met ontzettend overtuigend spel en een op de dubbel gemiste nine-darter stormde hij over de wereldkampioen van de BDO heen. Wayne Warren hield er een legje aan over en verloor dus met 5-1. Dimitri van der Bergh zal de koploper zijn.

De wedstrijd tussen Ricky Evans en Nathan Aspinall beloofde veel vuurwerk en dat kregen we ook. De wedstrijd had snel spel, hoge gemiddeldes en veel 180’ers. Nathan Aspinall wist wel ook het verschil snel te maken. Aspinall finishte veel beter dan Evans. Terwijl Evans veel dubbels miste, strafte Aspinall dit eenvoudig af en daardoor won hij de wedstrijd met 5-1. Hierdoor is ook Aspinall gekwalificeerd voor de tweede ronde.

Laatste 16

De volgende spelers hebben de tweede ronde dus gehaald:
Groep B: Simon Whitlock en Gary Anderson
Groep D: Dave Chisnall en Rob Cross
Groep F: James Wade en Damon Heta
Groep H: Dimitri van der Bergh en Nathan Aspinall

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *