Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Dartbord

De Boemel, Next Generation en Plan B winnen Divisiekampioenschappen

Zaterdag 22 juni was de dag dat alle regionale kampioenen van de 4e, 3e en 2e divisie naar Nijkerk afreisden voor de landelijke divisiekampioenschappen. Het werd een mooie, lange en vooral spannende dag met prachtige teamwedstrijden. Wij feliciteren De Boemel (DVO) met hun titel in de 2e divisie, Next Generation (DSWN) met de titel in de 3e divisie en Plan B (DVS) met het landelijke kampioenschap in de 4e divisie.

2e Divisie
In de tweede divisie verschenen er 23 teams aan de start. In de kwartfinale versloegen DC de Zware Jongens 1 (DBMN) La Plaza 3 (RDF) met 4-1. De Valk (WBDF), vorig jaar verliezend finalist in de derde divisie, won in de kwartfinale na een spannende pot van ‘t Hoekie Om van de DONHN. De Boemel van de DVO won met 4-2 van ‘En Door!’ van DOGD en de laatste halve finalist werd de Beurs (RDB) na winst op De Tas van DBBR. In de halve finale won de Valk nipt van de Zware Jongens en de Boemel versloeg de Beurs met 4-0. Diezelfde cijfers stonden in de finale op het scorebord voor de Boemel ten koste van de Valk. De Boemel pakte daarmee de hattrick. Drie jaar geleden wonnen zij de landelijke titel in de vierde divisie, vorig jaar die in de derde divisie en nu kronen zij zich kampioen van de tweede divisie. De vraag is hoe lang deze winning streak nog door kan gaan!

3e Divisie
De derde divisie ging van start met 22 teams. To tthe Max won met 4-3 van He’j al ‘n ei ‘had? (SDC) en met dezelfde cijfers won Kings of Status (DOGD) van ‘Laat maar net niet!’ van de RDO. De Twekkie Players (DVO wonnen met 4-0 van Naamloos 2.0 (RDB) en Next Generation van DSWN versloeg Golden Power (RDF) met 4-2. In de halve finale twee krakers: To the Max won via een beslissende teamgame van Kings of Status en The Next Generation won ook via de teamgame van The Twekkie Players. Het derde divisiekampioenschap ging eigenlijk al de hele dag tot het gaatje en het was dus ook niet vreemd dat de finale over de volle zeven punten gespeeld werd. The Next Generation kwam even goed weg in de koppels, maar wist uiteindelijk de titel binnen te slepen!

4e Divisie
Van de vierde divisie kampioenen kwamen er 12 naar Nijkerk. MM The Factory 5 (TDV) wist de halve finale te bereiken via een 4-2 zege op HSV de Zuidvogels (DBA). Plan B van de DVS won zijn kwartfinale met 4-1 van DKE Outlaws (DSWN) en de Memory Natnekk’n (DVO) versloegen ‘In d’n ouwe Peel’ (PDB) met 4-1. De laatste kwartfinale was een onderonsje tussen DC Zware Jongens 3 en DC Zware Jongens 2.0. Zware Jongens 3 trok aan het langste eind. In de halve finale klopte Plan B MM the Factory met 4-1 en de Zware Jongens 3 versloegen in een thriller de Memory Natnekk’n met 4-3. In de finale bleek Plan B de sterkste, zij haalden de titel in de koppels binnen.

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.