Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dartbord

De Boer en Van Leuven pakken eerste NDB-titels

Afgelopen zondagmiddag werd in Vlaardingen de tweede NDB Ranking afgewerkt, de Open Rotterdam. Kristiaan de Boer en Noa-Lynn van Leuven werden de grote winnaars van de dag. Lees hier meer.

Jeugd

Een totaal van 4 meisjes, 13 aspiranten en 27 aspiranten hadden zich ingeschreven om te strijden voor de titels in Vlaardingen. Bij de meisjes leken we dezelfde finale te krijgen als in Barneveld, maar daar dacht Chantal Tessin anders over. Ze versloeg Aranka van der Waals met 3-2 en trof zo Roos van der Velde in de finale. Een spannende finale werd het niet, alle drie gespeelde legs gingen naar Van der Velde die zo haar twee ranking op haar naam schreef.

Bij de aspiranten wisten Koen Schreuders en Joeri Schrofhaar de finale te behalen. Schreuders won op weg naar de finale van o.a. Sten Peters (3-0) en Wassim Dghoughi (3-0). Schrofhaar kreeg dit voor elkaar door in de knockout-fase te winnen van Kris Schorfhaar (3-0) en Teun Rouweler (3-1). Ook deze finale werd niet spannend. Schreuders won alle drie legs en pakte daarmee zijn allereerste NDB-titel.

Bij de junioren bereikte Bram van Dijk opnieuw de finale van de NDB Ranking. Dit keer was Van Dijk in de knock-outfase o.a. te sterk voor JDC Advanced Tour-spelers Dylan van Lierop (3-0) en Tinus van Tiel (3-1). In de finale trof hij een verrassende tegenstander, Kaya van den Brink. Van den Brink versloeg in de kwartfinales knap Pim van Bijnen met 3-2. Een ronde later werd ook Cédric Saes met dezelfde cijfers aan de kant gezet. In de finale kon Van den Brink weinig potten breken en verloor dan ook met 4-0 van Van Dijk die zo de leiding overneemt in het klassement van Van Bijnen.

Meisjes finale:
Roos van der Velde 3-0 Chantal Tessin

Aspiranten finale:
Koen Schreuders 3-0 Joeri Schorfhaar

Junioren finale:
Bram van Dijk 4-0 Kaya van den Brink

Dames

In totaal hadden 55 dames zich ingeschreven voor de Open Rotterdam. De grote favorieten en WDF WK-deelnemers Aileen de Graaf, Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen en Marjolein Noijens waren allemaal aanwezig. Voor De Graaf werd het een dag om snel te vergeten, ze verloor in haar eerste partij van de dag met 3-2 van Anneloes Menger. De overige grote namen bereikten wel allemaal de laatste 16.

Bij de laatste 16 wist Zijlstra met 3-2 te winnen van Steenbergen. Dat was ook het eindstation voor Marjolein Noijens. Ze verloor met 3-2 van Denise Geel. Geel verraste een ronde later ook tegen Anca Zijlstra door met 4-2 te winnen. In de halve finale werd Geel verslagen door Lerena Rietbergen. In de finale trof ze Noa-Lynn van Leuven, die in haar halve finale met 4-3 won van Nathalie van Marm.

Van Leuven begon erg aan de finale. Ze hield haar eigen leg in 22 darts en wist vervolgens Rietbergen via dubbel 8 te breaken voor een 2-0 voorsprong. Een leg later kreeg Rietbergen meteen de kans op de rebreak, maar miste dubbel 16. Hierdoor kon Van Leuven alsnog de break verzilveren voor 3-0. Rietbergen kreeg het scorend niet voor elkaar en liet zo tegen de tweede break aan, met een 64-finish in 18 darts kwam Van Leuven op matchpoint. Een leg later maakte ze het ook gelijk af, met de tweede 18-darter op een rij won ze haar allereerste NDB Ranking.

Halve finales
Noa-Lynn van Leuven 4-3 Nathalie van Marm
Lerena Rietbergen 4-2 Denise Geel

Finale
Noa-Lynn van Leuven 5-0 Lerena Rietbergen

Heren

Bij de heren A speelden in totaal 128 spelers om de titel in Sportcentrum Vlaardingen. Wesley Plaisier, Jelle Klaasen, Gillian Koehoorn, Jurjen van der Velde, Dennie Olde Kalter en Moreno Blom konden als favorieten worden bestempeld. Voor de winnaar van de Open Barneveld, Gillian Koehoorn, was het in de tweede ronde al voorbij. Sietse Kuipers versloeg hem met 4-1. Ook Olde Kalter en Van der Velde moesten het veld al snel verlaten.

Jelle Klaasen strandde in de laatste 16. In een beslissende leg was de Fries Marvin Dijkstra met 4-3 hem te slim af. Wesley Plaisier en Moreno Blom moesten zich in de kwartfinales meerdere erkennen in Gilbert van der Meijden (5-3) en Ivo Leeksma (5-?). Leeksma bereikte even later zijn tweede finale op een rij. Daarin nam hij het op tegen Kristiaan de Boer. De Boer won eerder op de dag van o.a. Johann Brouwer (4-3), Marvin Dijkstra (5-4) en Gilbert van der Meijden (5-2).

In de eerste set gingen alle legs met de darts mee. De Boer mocht de finale beginnen en kreeg in de vierde leg al twee setdarts, die gingen missen waardoor Leeksma met een 43-finish op 2-2 kwam. In de beslissende set was het De Boer die scorend net iets beter was en in 20 darts de eerste set pakte. De Boer ging vervolgens goed verder in de tweede set. Met een 11-darter brak hij Leeksma meteen en kwam op matchpoint door zijn eigen leg in 19 darts te houden. Leeksma hield daarna nog wel zijn eigen leg in 14 darts, maar een leg later was het De Boer die de titel pakte. Met een 108-finish stelde De Boer de 2-0 zege veilig!

Bij de heren B ging de titel naar Jeroen Gorter. Hij versloeg Robbie Vlaardingerbroek met 4-2 in de finale.

Heren A
Halve finales
Kristiaan de Boer 5-2 Gilbert van der Meijden
Ivo Leeksma 5-2 Davy van der Zande

Finale
Kristiaan de Boer 2-0 (3-2,3-1) Ivo Leeksma

Heren B
Halve finales
Robbie Vlaardingerbroek 3-1 Ruben Verbaas
Jeroen Gorter 3-1 Raoul Meijer

Finale
Jeroen Gorter 4-2 Robbie Vlaardingerbroek

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *