Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

De Decker verrast wereldkampioenen en gaat naar laatste acht

Op dag twee van de PDC Home Tour Play-Offs mocht een Belg het op gaan nemen tegen drie Engelsen. Mike de Decker kreeg de opdracht af te rekenen met Stephen Bunting, Glen Durrant en Alan Tabern.

In tegenstelling tot de andere drie had Mike de Decker twee kansen nodig om zich voor de Play-Offs te plaatsen. Mede hierdoor gold hij ook zeker niet als favoriet voor de winst vanavond. In zijn eerste wedstrijd tegen Bunting begon hij nog goed met een 12-darter in leg twee, maar daarna kwam hij snel met 5-2 achter. Knap vocht hij zich daarna terug naar 5-5, zonder Bunting een matchdart te gunnen. ‘The Bullet’ herstelde zich echter in de laatste leg en won de wedstrijd alsnog met een 14-darter. Glen Durrant leek de grote concurrent voor Bunting en hij moest dus volgen. Dit deed hij uitstekend. Met een gemiddelde van 104 versloeg hij Alan Tabern met 6-3.

De Decker overkwam in zijn wedstrijd tegen Tabern bijna hetzelfde als in zijn eerste wedstrijd. Ook hier kwam de Belg met 5-2 achter, waarna hij dit terugbracht naar 5-5. Tabern miste in deze drie legs echter wel matchdarts, vier in totaal. Ook de laatste leg was anders. De Decker begon deze leg en in 14 pijlen maakte hij de comeback compleet. Bunting en Durrant traden daarna tegen elkaar aan. Beide mannen schoten uit de startblokken, en na een 2-1 voorsprong voor Durrant kwam Bunting op 3-2. In leg acht brak Bunting Durrant met een 13-darter, waarna hij het in zijn eigen leg afmaakte. Met 6-3 zette hij een grote stap naar de groepswinst.

De Decker en Durrant waren nu volledig afhankelijk van Alan Tabern. ‘The Saint’ moest Bunting verslaan, alleen dan hadden ze nog een kans. Eerst traden ze nog tegen elkaar aan. De winnaar deed nog mee, de verliezer lag er zeker uit. De Decker brak in leg 4 naar een 3-1 voorsprong, maar Durrant draaide dit snel om naar 4-3. Een break in leg negen zorgde echter weer voor de voorsprong van ‘The Real Deal’. De Decker verzilverde deze break in zijn eigen leg en boekte zo een 6-4 overwinning. Hij moest in de laatst wedstrijd hopen op een 6-3 of grotere overwinning van Alan Tabern op Stephen Bunting. En wonderbaarlijk genoeg gebeurde dit ook nog. Bunting kwam met 2-1 voor, waarna Tabern met een 18-darter terug brak. Met een 160-finish redde Tabern zijn eigen leg, waarna hij weer een break pakte met een 15-darter. Legs in 16 en 13 pijlen later stond de eindstand op 6-2. Mike de Decker won zo de groep en voegt zich zo bij Jelle Klaasen bij de laatste 8.

Stephen Bunting 6-5 Mike de Decker
Glen Durrant 6-3 Alan Tabern
Mike de Decker 6-5 Alan Tabern
Stephen Bunting 6-3 Glen Durrant
Mike de Decker 6-4 Glen Durrant
Alan Tabern 6-2 Stephen Bunting

Image courtesy of FOTO: Sven Neuschaefer (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *