Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Aileen de Graaf

De Graaf in thriller naar kwartfinales Lakeside

Aileen de Graaf beleefde een erg spannende openingspartij op het WDF WK. De Nederlandse had een allesbeslissende leg nodig om Nicole Regnaud met 2-1 in sets te verslaan. Lees hier meer.

Aileen de Graaf was dit jaar als nummer 2 geplaatst voor het damestoernooi van Lakeside. Er waren dus hoge verwachtigen voor de Nederlandse. In haar openingspartij mocht ze het woensdagavond opnemen tegen de Nieuw-Zeelandse Nicole Regnaud, die in de eerste ronde Anna Forsmark had verslagen met 2-1 in sets.

De Graaf mocht de partij beginnen, maar zag Regnaud beter starten door in 18 darts meteen te breaken. Deze achterstand wist De Graaf snel goed te maken, want met legs in 21 en 19 pijlen kwam ze op een 2-1 voorsprong. Regnaud antwoordde met wederom een 18-darter om zo een beslissende leg af te dwingen. De Graaf hield het initatief in haar eigen leg door via dubbel 5 de set naar zich toe te trekken.

In de tweede set gingen de eerste drie legs met de darts mee, met o.a. een 15- en 17-darter van de Nieuw-Zeelandse. In de vierde leg begon De Graaf met scores van 33 en 39, terwijl Regnaud begon met 100 en 140. Deze achterstand wist De Graaf niet meer goed te maken, via dubbel 8 kwam Regnaud op 1-1 in sets.

In de beslissende set hielden beide dames hun openingsleg in 18 darts, Regnaud deed dit met een 124-finish. In de derde leg miste De Graaf tops voor een 106-finish om haar eigen leg te houden. Regnaud greep haar kans, raakte dubbel 15 voor een belangrijke break; 2-1 in set 3. Ze mocht nu zelf beginnen om de comeback compleet te maken. Toch wist De Graaf er een allesbeslissende leg uit te halen, nadat Regnaud het scorend even helemaal kwijt was. Het voordeel lag weer bij de Nederlandse. Na 12 darts stonden beide dames onder de 100. De Graaf wist een hele knappe 80-finish uit te gooien via dubbel 5 om de partij toch naar zich toe te trekken met 2-1 in sets.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Aileen de Graaf: 77,52 / 39%
Nicole Regnaud: 81,10 / 35%

Image courtesy of FOTO: NDB Darts / Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *