Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

De Graaf naar Final Stage, Oostenrijkers erg sterk

Jeffrey de Graaf heeft op dag één van Stage 1B meteen toegeslagen. In zijn finale versloeg hij landgenoot Danny van Trijp. Ook Gary Mawson, Rusty-Jake Rodriguez en Zoran Lerchbacher waren succesvol.

Hoe verging de dag?

1A is afgerond, tijd voor 1B. 114 spelers begonnen vol hoop aan hun jacht op een plaats in de Final Stage. Naast de Europeanen waren dit uit Noord Amerika ook Matt Campbell, Leonard Gates en Gary Mawson. Voor de eerste twee liep dag één meteen in het water. Campbell ging verrassend onderuit tegen Ole Holtkamp (6-3), Gates verloor van de uitstekend spelende Luc Peters. Ook voor Ronny Huybrechts ging dag één niet als gepland: de Belg verloor in zijn eerste wedstrijd met 6-4 van Christian Jentschke.

Thibault Tricole, een outsider voor een Tour Card, kende een goede start maar verloor in ronde twee van een sterke Patrick Tringler. José Justicia kon niet op tegen Danny van Trijp. Robert Marijanovic kende een sterk begin van de dag, maar moest bij de laatste 16 zijn meerdere erkennen in Zoran Lerchbacher.

Kwartfinales

Met Jeffrey de Graaf tegen Danny van Trijp was er meteen een Nederlands onderonsje in de eerste van de dagfinales. De Graaf kende een prima dag en was ook in de finale meer dan degelijk. Hij won met 6-2, maar Van Trijp zal zich geen zorgen hoeven te maken. Gary Mawson redde de eer van Noord-Amerika en versloeg Davyd Venken in de finale. Oostenrijk mag als winnaar van dag één worden aangewezen: alle spelers speelden sterk en met Rusty-Jake Rodriguez en Zoran Lerchbacher kregen ze ook twee winaars.

Jeffrey de Graaf 6-2 Danny van Trijp
Gary Mawson 6-1 Davyd Venken
Rusty-Jake Rodriguez 6-2 Patrick Bulen
Zoran Lerchbacher 6-3 Arjan Konterman

Nederlanders

Veel van onze landgenoten kenden een sterke dag. De Graaf won meteen een finale, terwijl Danny van Trijp en Arjan Konterman ook de eindstrijd behaalden. Luc Peters was misschien wel de sterkste: met gemiddeldes van 89.9, 94.2, 97.6 en 96 liet hij zich erg goed zien. Ryan de Vreede, Martijn Dragt, Jimmy Hendriks en Maikel Veneman kenden ook een goede dag: allen behaalden de laatste 16.

Order of Merit

  1. Arjan Konterman 3
  2. Patrick Bulen 3
  3. Danny van Trijp 3
  4. Davyd Venken 3
  5. Martijn Dragt 2
  6. Ryan de Vreede 2
  7. Luc Peters 2
  8. Arsen Ballaj 2
  9. Jimmy Hendriks 2
  10. Robert Marijanovic 2

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *