Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Aileen de Graaf

De Graaf/Rietbergen bereiken finale, Nederlandse heren stranden in halve finales

Dag 1 van de Dutch Open zit erop in Assen. De koppelfinales voor de heren en dames zijn bekend, die zondagmiddag gespeeld zullen worden. Ook het koppeltoernooi voor de paradarters is afgewerkt. Lees hier meer.

Koppeltoernooi heren

Één van de grote favorieten bij de herenkoppels hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van zondag. De Belg Andy Baetens en de Fransman Thibault Tricole wisten alle benodigde wedstrijden te winnen. Eerder op de dag waren de heren te sterk voor Heijnen/Van der Winkel (3-1), Verhoeven/Bakens (3-0), Roes/Mol (3-2) en in de halve finales werd er met 4-1 gewonnen van een Nederlandse koppel; Erik van Rijswijk en Roy Gokoel. Tot 1-1 ging het gelijk op, waarna de Belg en de Fransman drie legs op een rij wonnen voor de koppelfinale.

De andere finalist is een Noord-Iers-koppel, Neil Duff en Barry Copeland. Ze wisten vrijdagmiddag o.a. te winnen van Middelbos/Tjok (3-1), Scholte/Veenstra (3-1), Timmerman/Holt (3-0), Snippe/Roosenbrand (3-2), Marsh/Richardson (3-0) en Monk/Winstanley (3-0). Geen makkelijke route naar de halve finales!

In de halve finales troffen ze het Nederlandse koppel Danny van Trijp en Patrick van den Boogaard die de hele dag al goed aan het gooien waren. In de halve finale kregen ze in de tweede leg meteen al kansen om een voorsprong van 2-0 te nemen. Die grepen ze niet, waardoor Duff en Copeland het initiatief hielden. Tot 2-2 ging het gelijk op, maar dankzij finishes van 62 en 150-finish plaatsten de Noord-Ieren zich voor de finale.

Kwartfinales
Tricole/Baetens 3-2 Roes/Mol
Gokoel/Van Rijswijk 3-2 Shewan/Brooks
Copeland/Duff 3-0 Monk/Winstanley
Van Trijp/Van den Boogaard 3-0 Van den Eijkel/Straver

Halve finales
Baetens/Tricole 4-1 Van Rijswijk/Gokoel
Copeland/Duff 4-2 Van Trijp/Van den Boogaard

Koppeltoernooi dames

Na een lange dag heeft een Nederlands koppel de finale gehaald. Aileen de Graaf, die voorheen koppelde met Sharon Prins, behaalde de finale samen met de talentvolle Lerena Rietbergen. Na overwinningen op o.a. Van Vugt/Wajer (3-0) en Jacklin/Gulliver (3-1) werd er in de halve finales met 3-1 gewonnen van de nummers 1 en 2 van de WDF Ranglijst; Beau Greaves en Deta Hedman.

De andere finalist is een koppel uit Wales, Rhian O’Sullivan en Chris Savvery wisten het voor elkaar te krijgen. O’Sullivan/Savvery waren vrijdagmiddag te sterk voor Ashton/O’Brien, Gilbert/Smith en een Nederlands koppel in de halve finales; Floortje van Zanten en Ilona van Emden gingen er met 3-0 af en misten daarmee de finale.

Kwartfinales
Hedman/Greaves 3-0 Brussel/Van der Velde
Rietbergen/De Graaf 3-1 Gulliver/Jacklin
O’Sullivan/Savvery 3-0 Gilbert/Smith
Van Zanten/Van Emden 3-1 Winstanley/Sutton

Halve finales
Rietbergen/De Graaf 3-1 Hedman/Greaves
O’Sullivan/Savvery 3-0 Van Zanten/Van Emden

Koppeltoernooi paradarters

De Nederlanders Pascal van der Hoorn en Cliff Ruiter hebben het allereerste koppeltoernooi voor paradarters op hun naam geschreven. In de halve finales waren ze in een spannende partij met 3-1 te sterk voor Michelovic van Velzen en Jackie Goethals. In de finale wonnen ze met 4-1 van de Deen Jesper Andersen en de Nederlander Wim Rijlaarsdam.

Halve finales
Andersen/Rijlaarsdam 3-0 Koster/Hillebrand
Van der Hoorn/Ruiter 3-1 Van Velzen/Goethals

Finale
Van der Hoorn/Ruiter 4-1 Andersen/Rijlaarsdam

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *