Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeffrey de Graaf - PDC World Championship 2024

De Graaf slaat meteen toe: Zweed wint weer op PDCNB Tour

Jeffrey de Graaf is 2024 uitstekend begonnen. De Nederlandse-Zweed won in januari een tourkaart, waarna hij vandaag meteen toesloeg met een titel op de PDCNB Tour.

Nadat Marko Kantele en Jeffrey de Graaf in 2023 de PDC Nordic & Baltic domineerden, lijkt de concurrentie dit jaar wel klaar om de strijd aan te gaan. Darius Labanauskas keerde vandaag na een afwezigheid van een jaar terug, terwijl met Benjamin Drue Reus ook een nieuwe tourkaarthouder aan de start verscheen. De Deen ging echter al snel onderuit: bij de laatste 32 verloor hij van Teemu Harju (6-3). Ook Kantele moest al snel zijn meerdere erkennen in een tegenstander, want de Fin verloor bij de laatste 16 van Mattias Jönsson (6-1). Labanauskas en De Graaf maakten hun status wel waar door de halve finale te halen, waarin de twee elkaar troffen.

De Graaf, die dit jaar ook een tourkaart veroverde op Q-School, liet meteen zien waarom hij wel bij de PDC-profs actief is. Met gemak rekende hij af met Labanauskas, waarna hij ook in de finale geen kind had aan zijn tegenstander. Jani Laurila had met knappe zeges op Vladimir Andersen en Daniel Larsson de eindstrijd behaald, maar in de finale bleef het bij één leg. Voor De Graaf kon het seizoen zo amper beter beginnen. Op zondag wacht toernooi twee van in totaal tien toernooien: de nummers één en twee van de ranglijst mogen daarna naar het PDC WK.

Uitslagen

Kwartfinales
Mattias Jönsson 6-3 Oskar Lukasiak
Jani Laurila 6-2 Vladimir Andersen
Jeffrey de Graaf 6-5 Mikkel Knudsen
Darius Labanauskas 6-5 Teemu Harju

Halve Finales
Jani Laurila 6-4 Mattias Jönsson
Jeffrey de Graaf 6-1 Darius Labanauskas

Finale
Jeffrey de Graaf 6-1 Jani Laurila

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *