Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

De Graaf sluit succesvol weekend af met eerste Pro Tour-titel

Jeffrey de Graaf heeft zijn allereerste titel gepakt op de PDC Nordic & Baltic Tour. De Graaf versloeg de Fin Paavo Myller met 6-1 in de finale en is daardoor in pole-position gekomen voor een plek op het aankomende PDC WK. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Een totaal van 85 spelers begonnen zondagochtend aan het laatste toernooi van het weekend in Vääksy. Veel verrassingen bleven uit in de openingsfase van het toernooi, slechts één van de geplaatste spelers wist de laatste 32 niet te halen. Mindaugas Barauskas verloor in zijn eerste partij met duidelijke cijfers van Johan Engström. Een ronde later viel ook het doek voor Vladimir Andersen, Benjamin Drue Reus en de verliezend finalist van zaterdag Dennis Nilsson. Hallgrimur Egilsson verloor ook bij de laatste 32, maar uiteindelijk bleek dat genoeg om zijn World Cup-deelname te verzekeren samen met Vitor Charrua.

Waar Daniel Larsson afgelopen zaterdag bij de laatste 32 verloor, moest de Zweed het zondag doen met een plaats bij de laatste 16. Een teleurstellend weekend voor Larsson, waardoor de strijd om het laatste WK-ticket nog erg spannend gaat worden met nog twee toernooien te gaan. Directe concurrent Jeffrey de Graaf profiteerde optimaal van deze kans. Na overwinningen op Jani Laurilla (6-5), Oskar Lukasiak (6-1) en de nummer één geplaatste Marko Kantele (6-0) bereikte hij zijn derde finale van het seizoen.

In de finale trof hij een ongeplaatste Finse speler en aankomend World Cup of Darts-deelnemer Paavo Myller. Hij bereikte zijn eerste finale van het seizoen ten koste van Vitor Charrua (6-5), Teemu Harju (6-5), Veijo Viinikka (6-2) en Jonas Masalin (6-5).

Finale

In de eerste twee legs van de finale miste Myller in beide legs meerdere pijlen op de dubbel, waardoor beide legs naar De Graaf gingen. In de derde leg wist de Fin wel de dubbel meteen te raken, waardoor hij zijn eigen leg kon houden. Nadat De Graaf zijn eigen leg hield, produceerde de Zweed een 18-darter om Myller voor de tweede keer te breaken en op een 4-1 voorsprong te komen. De Graaf verzilverde deze break ook nog eens door een geweldige 121-finish uit te gooien en zo op matchpoint te komen. In leg 7 kreeg Myller meerdere pijlen op de dubbel om in de wedstrijd te blijven, maar het mocht niet baten. De Graaf gooide dubbel 8 om zo zijn allereerste titel op de PDC Nordic & Baltic Tour te pakken!

Jeffrey de Graaf: 83,76 / 40%
Paavo Myller: 76,13 / 11%

Uitslagen

Kwartfinales
Marko Kantele 6-1 Tom Veje Kristensen
Jeffrey de Graaf 6-1 Oskar Lukasiak
Jonas Masalin 6-5 Anton Östlund
Paavo Myller 6-2 Veijo Viinikka

Halve finales
Jeffrey de Graaf 6-0 Marko Kantele
Paavo Myller 6-5 Jonas Masalin

Finale
Jeffrey de Graaf 6-1 Paavo Myller

Stand Nordic & Baltic Tour

Door een teleurstelend weekend van Larsson en een eerste titel van De Graaf is de laatstgenoemde gestegen naar plaats 2, wat na tien toernooien recht geeft voor plaatsing voor het aankomende PDC WK. In juli staan de laatste twee toernooien op het programma in Letland, wie pakt het laatste WK-ticket?

  1. Marko Kantele 5550
  2. Jeffrey de Graaf 2900
  3. Daniel Larsson 2550
  4. Benjamin Drue Reus 1875
  5. Paavo Myller 1650
  6. Mindaugas Barauskas 1575
  7. Vladimir Anderson 1500
  8. Dennis Nilsson 1400
Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *